Facebook

Георги Свиленски: Държавата няма управление, а е оставена на автопилот

Георги Свиленски: Държавата няма управление, а е оставена на автопилот Управляващите използват ромите в Габрово, за да печелят европейски средства

„Оценката за това правителство сме я казали преди време. Фактът, че не сме в парламента, е част от тази оценка. Държавата няма управление, оставена е на автопилот, тресе се от корупция – на местно и държавно ниво. Гражданите виждат, че няма държава. Затова излизат и се самозащитават. Вероятно и хората на протеста в Габрово подхождат по този начин.“ Това каза за БСТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски. Той даде пример и с кмета на с. Чупрене. „Там имаше повече жандармерия, за да арестуват него и жена му, отколкото полиция, която да установява реда в Габрово”, каза той. По думите му, полицията си прави пиар акции- как арестува някой и напомни показния арест на кметицата на кв. Младост в София Десислава Иванчева.

За случая с протестите в Габорво, Свиленски обясни, че управляващите използват ромския етнос, за да печелят на гърба му европейски проекти за интеграцията му. Той добави, че в града само преди няколко години не е имало роми. „Местната власт е абдикирала- позволила е да се самонастанят в изоставени жилища и ги използва за избори”, категоричен беше народният представител.

„Управляващите опитват да спечелят изборите по нечестен и нерегламентиран начин, като си създават определени условия за това. Във всички 31 РИК в страната имат 31 председатели и секретари, като без техния подпис не може да приключи в нито една област изборния ден. В 29 РИК са си сложили председател, както и двама секретари. Значи във всяка секция имат осигурен подпис. Следващата партия, която би трябвало да е втора по брой председатели след ГЕРБ е БСП. Но тя се явява чак трета политическа сила. Втора е ДПС”, обясни Георги Свиленски. Той добави, че предстои на БСП да сключи споразумение с над 20 организации за честни избори, които да следят изрядността на вота. Той не изключи левицата да поиска съдействие и от европейски представители. Свиленски се съгласи, че има мафиотизиране на изборния процес в страната. „Има мафиотски действия в изборния процес, които дават възможност на ГЕРБ да управляват над 10 години”, категоричен беше той.

Георги Свиленски изрази недоумение от изразената позиция от представители на АБВ, че се борели срещу ГЕРБ, след като бяха с тях в управление. „ГЕРБ, АБВ и СДС бяха в коалиция. Представител на АБВ беше министър. Те направиха този пенсионен закон, който ощетява пенсионерите. Министър и вицепремиер беше Ивайло Калфин”, припомни той. Свиленски беше категоричен, че дори само един глас да има БСП в повече на изборите за Европейски парламент, предсрочният парламентарен вот е неизбежен. Той призова всички да следят за непорочността на вота.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!