Facebook

Георги Свиленски: Откакто внесохме вота на недоверие, управляващите започнаха да признават, че в България има корупция

Георги Свиленски: Нашите позиции се уважават от европейските ни партньори

„БСП заяви, че най-големият проблем на страната ни е корупцията. Откакто внесохме вота на недоверие, виждаме, че управляващите признават, че в България има корупция. Нека да видим какво направиха правителствата на ГЕРБ за борбата с корупцията, която задушава държавата”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски пред БНР. Той заяви, че преди няколко месеца, 83% от бизнеса твърдеше, че е подложен на корупция, а 79% от обществените поръчки са нагласени. „Най-ефективната мярка за борбата с корупцията е въвеждането на електронното управление. Изхарчени са 200 млн. лв, а резултатът от това е никакъв”, категоричен бе народният представител.

Той добави, че управляващите искат да харчат пари за някакви проекти, но към днешната дата няма работещо електронно управление.

Георги Свиленски припомни още, че левицата е поискала 109 млн. лв, заложени в бюджета за 2018 г. за електронно управление, да бъдат разписани по пера и след всеки разход да се знае, какво ще бъде въведено. Той бе категоричен, че докладът на министър Дончев на всеки шест месеца няма да допринесе за развитието на електронното управление, нито пък ще имаме такова. „Когато се въведе електронно управление- спира корупцията, спират обаче и гласовете, които ГЕРБ получава, благодарение на администрацията, която стои на гишетата”, заяви още социалистът.

Той бе категоричен, че БСП гледа напред и иска да види какви мерки ще бъдат взети за борба с корупцията. „Не ни успокоява, че в статистиката, преди или след нас, има други държави”, заяви още Свиленски.

Народният представител каза, че докато ГЕРБ говорят какво има в Истанбулската конвенция и какви проблеми решава, БСП е внесла в деловодството на парламента законодателни мерки срещу домашното насилие.

„Без да сме я приели, синхронизираме законодателството си с нея и не за първи път показахме, че можем да отстояваме собствени позиции, без да се подчиняваме на всякакви европейски”, заяви народният представител.

Георги Свиленски добави, че БСП не за първи път има позиция, различна от тази- на ПЕС. „Нашите позиции се уважават от европейските ни партньори и не бламираме никого, а имаме своите аргументи”, категоричен бе Свиленски.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!