Facebook

Георги Свиленски: Само масовото гласуване на 4-ти април ще неутрализира купения и корпоративен вот

Георги Свиленски: На пъвия тур на изборите БСП повишава резултата си с над 150 000 гласа Корупционните практики могат да бъдат променени, само когато ГЕРБ бъдат отстранени от властта

Темата здравеопазване в 3-ия мандат на Борисов е неговият провал. Провалът си пролича, когато дойде ковидкризата, провалът си пролича и когато трябваше да се ваксинира българското население.

Интересно е как един ден преди изборите Борисов договори тези милион ваксини при положение, че с министър Ангелов ги обещават от месеци, а тях ги нямаше. Не само ги нямаше, а наредиха българските граждани на опашки да ги чакат, подиграха се с тях. Подиграха се и с българските лични лекари, които с хладилни чанти чакаха, а ваксини нямаха.“

Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в 24 МИР Георги Свиленски в ефира на Нова телевизия.

По думите му няма как да вярваме на премиера, че до май месец 50%, а до юни 70% ще бъдат ваксинирани. „Г-н Борисов въобще не го интересува българското население да бъде ваксинирано, интересува го единствено оцеляването му след свалянето от власт в неделя“, обясни Георги Свиленски по време на предизборния дебат, като добави, че между здравните и социалните мерки, няма нищо общо. По думите му заради хаотичните действия на управляващите, много бизнеси не успяха да отворят отново.

По темата здравеопазване БСП предлага конкретни мерки в първите 100 дни на следващото правителство: „Връщане на списъците с хора от най-рисковите групи и на хората на първа линия, за да се създаде ред във ваксинирането.

Второ, личните лекари да получават ваксините в кабинетите си, където да се извършва имунизирането“, акцентира Георги Свиленски като към приоритетите добави прекратяване на търговския статут на лечебните заведения, тъй като здравето не е стока, а пациентът не е клиент.

В предаването “Пресечна точка“ той бе категоричен, че причината всички сфери да са в катастрофално състояние е именно размерът на корупцията в България. „Това е доказано от двама сенатори и Департамента на Америка – на първо място сме по корупция. Повече от 10 години Борисов управлява България, в следствие на което има ръст на корупцията във всички сфери“, обясни Свиленски.

По темата корупция БСП е последователна в своите действия: „Ние предложихме промени в законодателството, предложихме промени в начина на избиране на Комисията, която трябва да предотвратява корупционните практики. За съжаление ГЕРБ си приеха удобния закон, в който техни хора да ги проверяват дали извършват корупционни практики.“ Той добави, че това може да бъде променено, само когато ГЕРБ бъдат отстранени от властта. „Последните 4 години ГЕРБ въведоха корупцията в законите. За тях корупцията е идеология и начин на правене на политика“, каза още Свиленски. Той припомни, че парламентарната група на БСП внесе два вота на недоверие по темата корупция.

Георги Свиленски обобщи класациите, според които сме на първо място по корупция, първо място по бедност и първо място по демографски срив. По думите му тази ситуация е през всичките години управление на ГЕРБ, а само за 3 месеца държавата е вече с 656 млн. дефицит.

„Хората вече не вярват на управляващите и знаят, че когато Борисов обещава нещо на сутринта е едно, а вечерта друго. Докато БСП провеждаше кампания, премиерът и министрите му не слязоха от джипката, и с държавния ресурс, с парите на хората, той си прави собствената кампания“, обясни Свиленски.

Той представи социалните мерки, които левицата предлага: „За родители, чиито деца са останали вкъщи – 70% от дохода и не по-малко от една минимална работна заплата. Предлагаме да се увеличи помощта за майките-студентки, както и еднократна помощ от 6 500 лв. за първо и второ дете при осигуряващи се родители.“ Той добави предложенията за безплатни учебници до 12 клас, както и 250 лв. помощ на първия учебен ден.

В заключение Георги Свиленски призова на 4-ти април всички да излязат да гласуват: „Важно е промяната да се случи на 4-ти април, а това може да стане само с масово гласуване, за да се неутрализира купения и корпоративен вот.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!