Гергана Алексова, БСП: Уволнена съм, защото съм пречка за връщане на модела ГЕРБ-ДПС в НКЖИ

Гергана Алексова, БСП: Уволнена съм, защото съм пречка за връщане на модела ГЕРБ-ДПС в НКЖИ
„Моето подозрение е, че съм уволнена, защото съм пречка за връщане на модела ГЕРБ-ДПС в НКЖИ.”

Това заяви бившият заместник генерален директор на НКЖИ и член на БСП Гергана Алексова, уволнена от служебния кабинет, в предаването „Твоят ден“ на Nova News.

Тя съзря манипулации в обвиненията към нея от генералния директор Златин Крумов и отхвърли твърдението, че е освободена заради некомпетентност, тъй като за това има отделен член в Кодекса на труда.

„Точните думи при уволнението ми бяха: „Аз много добре работя с теб. Нямам забележки към твоята работа, но така ми наредиха.” Това ми го каза генералният директор. Каза, че министърът му е наредил”, посочи Алексова.

Тя обясни, че е изпълнявала разпореждането на генералния директор Крумов, че трябва да се прекрати сделката за горивата с фирма „Теракорп”, която към момента е била доставчик на НКЖИ.

„Договорът с нея е сключен след борсова сделка на Софийска стокова борса, на 13 май е финализиран. Казвам го, защото на 12 май в 5 часа вечерта аз си подписах допълнителното споразумение за заместник генерален директор. Тоест към тази сделка с „Теракорп” аз нямам никакво касателство”, отговори тя на обвинението, че е оставила компанията без горива.

„Това, което от медиите разбирам е, че моето освобождаване е заради прекратяването на този договор и е трябвало да ми бъдат предадени поздрави от Кирил Добрев. Не са ми предали поздрави от него. Дали е вярно, или не може би трябва да каже този, който е трябвало да ми предаде поздравите”, подчерта Гергана Алексова.

„Аз съм уволнена не заради некомпетентност, за това има отделен член в Кодекса на труда, аз съм уволнена, защото бройката ръководител „международна дейност” е съкратена”, каза тя и подчерта, че ще обжалва освобождаването си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!