«
»
Facebook

Драгомир Стойнев: БСП показа, че има качествата да върне нормалността в политиката

Драгомир Стойнев: Структури на държавата се използват за репресия на политическия опонент БСП избра Радев за президент – искаме да знаем подкрепя ли новия проект

„Нормално е БСП да задава въпроси на президента Радев, тъй като и през последните дни стана ясно, че двамата негови министри Кирил Петков и Асен Василев са се опитали да купят партия от нашата коалиция коалицията.

За нас е притеснително, че един такъв нов проект заченат в лъжа – уж никой не прави партия докато има правителство, а самият министър-председател преди две седмици заяви в прав текст, че е готов да подкрепи такъв проект.

Същото каза и вицепремиерът Пеканов. Стана ясно, че докато са били министри са се срещали и с политически фигури от десницата. Ясно е, че този проект се е готвел.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ в 46-ото Народно събрание Драгомир Стойнев в „Панорама“ по БНТ.

„БСП откри Румен Радев. БСП издигна Румен Радев за президент. БСП направи кампанията на Румен Радев. БСП избра Румен Радев за президент. Стотиците хиляди социалисти повлякоха със своята енергия други стотици хиляди. В най-тежките битки срещу ГЕРБ БСП е била зад гърба на Румен Радев. Нормално е да му задаваме въпроса – той подкрепя ли този проект на двамата си министри или не“, подчерта Стойнев.

Той припомни, че БСП още през февруари е заявила подкрепа за президентската двойка Радев-Йотова, защото смята, че това е една успешна президентска двойка, но обърна внимание, че това е въпрос на съвест – дали президентът ще погледне в очите българските социалисти и ще им каже истината.

„Всеки е добре дошъл да се конкурира с нас в лявото пространство. Всички знаем, че левицата в България е БСП“, отговори Стойнев на въпрос дали се притеснява от политическия проект на Петков и Василев и продължи: „Не обичам думата проект в политиката.

Проект означава нещо, което е създадено от няколко субекта с определена цел и има времева рамка. Всеки един проект гони печалба и всеки един проект има край. В следващите 7 години България би трябвало да усвои приблизително 40 млрд. лв. Тези пари трябва да се управляват и да се усвоят.

Те на проектен принцип ли ще се управляват? И после този субект да изчезне? Ние от БСП искаме тези пари да достигнат до българските граждани, да бъдат инвестирани в промяна на българската икономика, в едно качествено образование, качествено здравеопазване, така че хората наистина да разберат за какво са тези пари, а не просто някой да ги отклони.“

„За нас е важно да бъде променен моделът и държавата да тръгне по друг път на развитие. Неслучайно в последните два парламента БСП беше тази партия, която показваше стабилност, разумност, която искаше да бъде съставено правителство и която подаде ръка на политическите сили извън ГЕРБ и ДПС“, каза още Драгомир Стойнев. Той припомни, че левицата единствена е представила план за управление на държавата и какво ще прави през първите 100 дни на управление.

„Имаме готовност да управляваме държавата по един нов модел“, категоричен бе социалистът.

„Служебното правителство свърши много добра работа. Най-важното беше да гарантира честни и свободни избори и то си свърши своята работа. Служебното правителство показа и корупционни практики, за които ние от дълго време задавахме въпроси, но тогавашният министър-председател не идваше в парламента, за да отговори“, коментира Стойнев, като подчерта, че е допуснало и грешки:

„В сферата на здравеопазването се задълбочава кризата. За мен е неприемливо при липсата на толкова много специалисти да се отстраняват професори, доктори, да се унижават и да се уволняват по политически причини. Оставям, че ние оставаме на първо място по смъртност, по заболеваемост.“

Най-големият проблем на едно служебно правителство според Стойнев е, че когато няма подкрепата на избирателите, то не може да вземе смелите решения, които може едно редовно правителство.

„БСП показа, че притежава политическите качества да избегнем конфликтите – да се върнем към нормалността и да оздравим политиката. Една политика е здрава, когато е скучна. В политиката трябва да готвиш закони и да правиш реформи, а не да се занимаваш с шоу, с театър и да превръщаш парламента в цирк. Всичко това показва, че политиката в България е болна. Крайно време е тя да оздравее“, каза в заключение Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!