Драгомир Стойнев: Предлагаме преизчисляване на всички пенсии

Драгомир Стойнев: Предлагаме преизчисляване на всички пенсии
Драгомир Стойнев: Предлагаме преизчисляване на всички пенсии

„Внесохме в НС предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване за преизчисление на всички пенсии от 1.07.2017г. на база на средния осигурителен доход за 2013г. Това е справедливост, която ние отстоявахме по време на предизборната кампания, и сега изпълняваме”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев пред медиите в НС. По думите му, ако се приеме това предложение, то ще доведе до намаляване на различията между т. нар. стари пенсии и новоотпуснатите пенсии. Той обясни, че за един и същ осигурителен стаж разликата в пенсиите е огромна.

Последното такова преизчисляване е правено през 2008г. от БСП. Стойнев подчерта че тази мярка наистина ще подпомогне най-възрастните хора, които живеят в изключително унижение в България.

„За първи път има нов подход при представянето на законодателни инициативи. Ние предлагаме предварителна оценка на въздействието в 5 сфери: основание за законодателна инициатива, заинтересовани групи, анализ на разходи и ползи, административна тежест и структурни промени, въздействие върху нормативната уредба. Призоваваме всички политически партии по този начин да представят своите законодателни инициативи”, заяви Стойнев.

Жельо Бойчев: Заплатите на народните представители трябва да бъдат замразени

„Предлагаме възнагражденията на народните представители в 44-то НС да бъдат замразени към база месец декември 2016г”, това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев.

Той изтъкна, че управляващото мнозинство на ГЕРБ и ОП обещава евентуално увеличение на доходите на българските граждани към края на мандата си. „ Затова считаме за крайно неприемливо- възнагражденията на народните представители  да се актуализират на всеки 3 месеца.

Най-малкото, което можем да направим, е с личен пример, да изразим съпричастност към огромното мнозинство български граждани, които живеят под или около прага на бедността в страната”, заключи Бойчев.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!