Драгомир Стойнев: Призоваваме премиера да дойде в парламента и да отговори на важни въпроси

Драгомир Стойнев: Призоваваме премиера да дойде в парламента и да отговори на важни въпроси
„С оглед скандала, който тресе държавата, считаме за най-нормално премиерът да дойде в парламента и да отговори на въпросите на народните представители. България е парламентарна република и парламентарните групи  имаме право да задаваме въпроси“.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той бе категоричен, че ако за управляващите скандалът с ЧЕЗ не е проблем, то за българските граждани това е основен проблем. Стойнев призова министър-председателя да отговори- поемала ли е ангажименти българската държава по въпросната сделка и по какъв начин са защитени интересите на хората и държавата. „От вчера министър-председателят е изключително изнервен и днес искаме да отговори на въпросите: „Ще ги гоня до дупка“, кой ще гони до дупка, кои са те, кой клати правителството?“, попита Стойнев.

Той бе категоричен, че скандалът е огромен и затова ПГ на БСП призовава премиера да дойде и да отговори на страховете на хората, и да обясни- кои са „те“.

Жельо Бойчев: Какво трябва да се случи в държавата, за да дойде Борисов в парламента?

„Как може да има доверие в една институция, която с гласуването си, отхвърли да се занимава с най-големия проблем в държавата. Очаквах от председателя на Народното събрание да подкрепи искането ни“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

Той попита: какво трябва да се случи в държавата, какъв по-голям скандал трябва да стане, за да дойде Бойко Борисов в парламента. „Вчера той в коридорите на българския парламент, каза, че има заговор и се готви преврат срещу правителството“, припомни Бойчев.

„Явно скандалът с ЧЕЗ не ви интересува, затова няма как да обясните мълчанието си досега“, обърна се Бойчев към управляващите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Премиерът да дойде в парламента

„С оглед скандала, който тресе държавата, считаме за най-нормално премиерът да дойде в парламента и да отговори на въпросите на народните представители. България е парламентарна република и парламентарните групи имаме право да задаваме въпроси“. Това каза зам.-председателят на ПГ на #БСПзаБългария Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той бе категоричен, че ако за управляващите скандалът с ЧЕЗ не е проблем, то за българските граждани това е основен проблем. Стойнев призова министър-председателя да отговори- поемала ли е ангажименти българската държава по въпросната сделка и по какъв начин са защитени интересите на хората и държавата. „От вчера министър-председателят е изключително изнервен и днес искаме да отговори на въпросите: „Ще ги гоня до дупка“, кой ще гони до дупка, кои са те, кой клати правителството?“, попита Стойнев. Той бе категоричен, че скандалът е огромен и затова ПГ на #БСП призовава премиера да дойде и да отговори на страховете на хората, и да обясни- кои са „те“.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 28 февруари 2018 г.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!