Драгомир Стойнев: С вота на недоверие искаме да променим вредния за страната ни модел

Драгомир Стойнев: С вота на недоверие искаме да променим вредния за страната ни модел
Драгомир Стойнев: Бюджетът на ГЕРБ няма визия. Единствената му цел е да си купят време

„Работа на опозицията е да показва грешките на управляващите. Ако в парламента те имат 121 гласа, то те започват да губят доверие в българското общество“.

Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той подчерта, че не случайно има протести на полицаи, на синдикатите, на хората на науката.

„Фалшива новина е ли този излишък от 2,4 млрд. лв. за месец октомври, който се обясняваше, че се дължи на събираемост на приходите, а се оказа, че се дължи на  неизпълнение на разходи и дефакто няма да има по-голямо преразпределение.

Като опозиция няма да крием истината от българското общество“, обясни той. Стойнев заяви, че БСП няма да търси съгласие за вота на доверие в никоя партия. „Каним всеки, който се чувства в опозиция,да се присъедини към този вот.

Всеки вот на недоверие е процес и трябва да стигне до промяна на един модел, който е вреден за страната – държи на системи българското общество и изхранва един определен политико-икономически елит“, каза още той.

ГЕРБ предлага бюджет на лицемерието и липсата на визия, БСП –  алтернатива

Стойнев обясни, че с алтернативния бюджет БСП иска да промени модела. „Бюджетът на ГЕРБ е лицемерен и няма никаква визия.

Неговата единствена цел е да си купят време, защото имат комплекс, че не могат да изкарат един цял мандат“, категоричен бе зам.-председателят на ПГ на левицата. По думите му там се излизват едни пари в прогнили системи, където има едни добре смазани механизми на корупцията.

Той обясни, че в държавата ни има огромни неравенства и 40% от българите са в риск да изпаднат в бедност, родителите на 32% от децата не могат да им купят втори чифт обувки, а 27% от децата не могат да ядат пресни плодове и зеленчуци всеки ден.

„Това ясно показва, че има огромен проблем. Затова за нас борбата с неравенството има водеща роля.

Затова предлагаме един прогресивен данък с който за всички доходи до 3300 лв. хората ще плащат по-малко данък, ще има необлагаем минимум“, заяви той.

По думите му в същото време е неприемливо в 21 век, в държава членка на ЕС българските граждани да умират по линейките и болниците да не могат да ги приемат.

„Здравето не е стока и болниците не могат да функционират повече като търговски дружества“, заяви той.

Според него проблемите в образованието, ширещата се неграмотност и отпадането от образователната система на българските деца не може да бъде решена само с увеличение на учителските заплати, въпреки че това е наистина нужно.

„Близо една четвърт от децата в първи клас не знаят български език, а тези деца ще бъдат следващият народ на страната ни“, коментира той.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!