Facebook

ЕК с ключово съобщение за България и бъдещия ни еврокомисар

ЕК с ключово съобщение за България и бъдещия ни еврокомисар Европейската комисия днес повтори позицията си, че не бърза да научи кого България номинира за следващ еврокомисар, предаде БТА.

„Не бързаме, нищо не се е променило в нашата позиция – българските власти трябва да решат кой кандидат предлагат и да ни съобщят, заяви говорител на институцията. След това ще можем да обсъдим отговорностите, които ще бъдат възложени на кандидата“, добави говорител на ЕК.

Правилото е първо да разберем кого дадена държава от ЕС предлага за еврокомисар, а след това да определим с какво той ще се занимава. Целта е на кандидата да бъдат предложени отговорности, възможно най-добре съвпадащи с неговата квалификация, поясни той.

До края на седмицата се очаква председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер да определи кой еврокомисар ще поеме цифровизацията, след като досега с тези въпроси се занимаваше еврокомисарят Гюнтер Йотингер.

Юнкер предложи Йотингер да поеме от Нова година бюджета на ЕС – ресор, освободен от подалата оставка Кристалина Георгиева.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!