Елена Йончева: ГЕРБ са организирана престъпна група


Елена Йончева до болка искрена за страховете на мафията у нас !
Битката, която БСП е поела срещу ГЕРБ ги плаши и за тях да ни спрат е въпрос на живот и смърт, но нашата битка е за родината.
Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП, предава „Фокус“.
„За мен е голяма чест да бъда поканена да споделя няколко думи с вас на Конгреса. Знаете, че съм журналист и макар в момента да съм депутат, не се чувствам политик. Депутат съм от Хасковския избирателен район, затова, защитавайки интересите на нашите избиратели в Хасково, го правя с това, което правя най-добре – разследването“, каза Йончева.

Говорителят на БСП заяви, че корупцията намалява доходите на хората в Хасковски регион и в страната.
„Корупция, която застрашава националната сигурност на нашата държава и на всеки един от нас. Какво установявам – единствените, които могат да спрат ГEРБ, това са тези които се борят. Как виждам най-голямата лява партия в България?

Левицата е на тези, които работят. Това е партия на младите, на тези, които създават, на тези, които не се уморяват да отстояват своите права. На тези, които няма да позволят да бъдат унижавани. България е лява. Българите искаме истинска социална държава, а не имитация на такава. Искаме държавните училища да не се превръщат в училища за бедни. Грижата в болниците да не е жест на подаяние. Частният бизнес – не далавера с властта. Медиите – не прислуга на овластените. Това искаме българите.

Тези българи обаче не си мислете, че принадлежат на БСП. Те не принадлежат на никого, но те ще дадат своето доверие на най-голямата българска лява партия само ако има защо. Те ще ни повярват ако покажем, че можем да ги защитим, че по-добрият живот е реална възможност.

ГЕРБ не са политически опонент, те не са демократична политическа партия. Те са противник. ГЕРБ са организирана престъпна група и това го казват те преди да станат депутати от ГЕРБ. Вижте Хасково и мислете за България. Хасково не е просто кумгейт, Хасково не е даже просто шуробаджанащина, а групировка от бизнес партньори, които източват обществения ресурс“, заяви Йончева.
Тя посочи, че с този ресурс се купуват избори, подменя се вота на хората, с този ресурс си присвояват правото да определя бъдещето. По думите ѝ с този ресурс купуват всичко – включително свободата на медиите.

„С този ресурс може би си мислят, че може да купят някои от нас“, каза Йончева.
По думите ѝ от ГЕРБ са шокирани и са готови не само да купуват съдии, полицаи, прокурори, за да спрат усилията на БСП, а те биха стигнали и много по-далеч, защото си мислят, че всичко може да бъде купено.
„За ГЕРБ да ни спрат е въпрос на живот и смърт. Знам, че някои от вас не им е лесно.

Имат работа, имате бизнес, имате семейства. Аз обаче вярвам, че имаме ценности, които са по-силни от заплахите. По-силни от страха. Може би съм донякъде идеалист и мечтател, но вярвам, че ако водим истинска битка срещу ГЕРБ само тогава победата е възможна. Тази победа няма да бъде за БСП, тя ще бъде за нашата родина“, каза Елена Йончева.
Източник: cross.bg
За Вас предаде информационна агенция Булпресс !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!