Facebook

Елена Йончева: Големият проблем на корупцията е, че тя тръгва от горе

Елена Йончева: Големият проблем на корупцията е, че тя тръгва от горе Целта на вота на недоверие за корупция е в обществото да започнат да се изнасят факти

„Целта на вота на недоверие за корупция е в обществото да започнат да се изнасят факти, да се говори за случващото се, да се правят разследвания. Големият проблем на корупцията е, че тя тръгва от горе.

Феодализират се цели общини, създава се един определен кръг, който обсебва целия финансов ресурс, който печели всички обществени поръчки.” Това заяви народният представител то „БСП за България” Елена Йончева по БНТ.

Като примери тя даде санирането и оградата ни с Турция. Народният представител обясни, че е внесен и сигнал в прокуратурата за случая с оградата ни с Турция. Йончева каза също, че няма нищо против Делян Добрев, но е против схемата, създадена в Хасково.

По повод Истанбулската конвенция, Елена Йончева обясни, че основният проблем е липста на нейното обяснение.

„Дори и политиците са доста разединени”, изтъкна тя. По думите й България има проблем с насилието над жените, а прокуратурата, и полицията не успяват да се справят с този проблем.

Тя посочи, че в конвенцията има една дума – джендър. Според политици и анализатори, това е дума- хамелеон, поради което има разединение в обществото за това какво точно означава тя – пол, социален пол.

„Интерпретацията на конвенцията тук е доста спорна”, отбеляза Йончева.  Тя допълни, че има много неясноти и не е имало обществен дебат.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!