Елена Йончева: Няма да позволим Летище „София” да бъде дадено на концесия в ущърб на националния интерес

Елена Йончева: Няма да позволим Летище „София” да бъде дадено на концесия в ущърб на националния интерес
Кранчето за газта се държи от Турция, искат да й дадат и българското летище

„Концесията на  Летище „София” най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. БСП вече  три години предупреждава, че това ще се случи”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева в Каварна.

Тя припомни, че служебното правителство на Герджиков е спряло концесията, защото тя представлява заплаха за българската национална сигурност. „Летище „София” е печелившо, в последните години приходите му се увеличават с 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно.

Расте и броят на пътниците. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия?”, попита Йончева. Тя заяви че, това е така, защото правителството дава на концесия или продава всяко печелившо българско предприятие, защото работи за един тесен кръг от хора.

Йончева каза още, че твърдението, че държавата е лош стопанин е абсурдно, защото кандидатите, които са подали оферти са държавни фирми.  „Днес кранчето за газта се държи от Турция, искат да й дадат и българското летище. Ние няма да позволим това да се случи. Няма да позволим печеливши предприятия да бъдат раздавани в ущърб на българския национален интерес”, категорична бе Елена Йончева.

„Това правителство е една шайка и те сами се наричат така. Тази дума, вече е част от речника на много български организации, сред които от днес е и АИКБ, защото цената на промишления ток се вдига два пъти”, каза още Елена Йончева.

Водачът на листата на БСП коментира, че за предприятията това означава съкращаване на работни места и намаляване на заплатите. „Неслучайно сме на последно място в Европа по всички показатели. Всичко това е в резултат от корупцията, сивата икономика и срива на чуждестранните институции. Затова 26-и май трябва да бъде денят на края на ГЕРБ”, заключи Елена Йончева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!