Елена Йончева: Община Хасково е подчинена на роднини и близки на Делян Добрев

Елена Йончева: Община Хасково е подчинена на роднини и близки на Делян Добрев
ГЕРБ сваля доверието си към кмета, защото се притеснява да ги преназначи

„Община „Хасково” е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и на депутат от управляващата партия Делян Добрев. През 2015 г., когато Добри Белиманов печели кметските избори, назначава на ключови позиции – кум, зет, кума на г-н Добрев.” Това заяви пред „България он еър” депутатът от „БСП за България” Елена Йончева.

Тя цитира някои от тези назначения. „Кумата на г-н Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник- кмет, вторият заместник- кмет е бивш съдружник на Добрев и негов съученик, председателят на Общинската избирателна комисия е кум”, изброи депутатът от левицата. Йончева разкри още факти- че близки до Добрев са печелили обществени поръчки в сферата на саниране, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища.

Тя добави, че според нея, кметът се опитва да се еманципира от ситуацията и зависимостите си към Добрев.  Йончева не отрече, че не е незаконно да бъдат назначавани близки на Добрев на подобни позиции, но въпросът, по думите й, е дали е морално това.

„Доверието към кмета на Хасково е свалено от ГЕРБ, защото той не е доволен от тези хора, които са били временно назначени, а предстои конкурс за техните работни позиции.

Той се опасява,че тези хора могат да го използват като бушон, че има конфликт на интереси и че може би има и злоупотреба с обществени средства”, добави още тя.

По думите й, зетят на Добрев, който е председател на Комисията по финанси и бюджет и съпругата му, която е директор на Финансова дирекция на Община Хасково, държат и „ножа и хляба” в общината, що се касае за обществените поръчки.

Йончева добави, че Комисията по предотвратяване на конфликт на интереси е редно да се самосезира.

„Ситуацията е страховита”, отсече тя. Йончева призова Делян Добрев да излезе публично и да каже, дали информацията е вярна и дали е настоявал пред кмета на Хасково да бъдат назначени тези хора. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!