Елена Йончева: Прокуратурата отказа да разследва до край „Ало Банов съм“, както направи и с „Ало Ваньо“

Елена Йончева: Прокуратурата отказа да разследва до край "Ало Банов съм", както направи и с "Ало Ваньо"

„Българската прокуратура отказа да разследва до край аферата „Ало Банов съм“, както направи преди години с „Ало Ваньо“, в която премиерът Борисов се обажда на шефа на митниците и му заповядва да прекрати проверка за производството на фалшив алкохол“.

Това каза водачът на листата на БСП за изборите за Европейски парламент Елена Йончева пред БТВ. Тя обясни, че няма как да унищожи оригиналния звук със записа на гласа на  Боил Банов, защото не го притежава и това е ясно на прокуратурата. Йончева добави, че копие на притежавания от нея  аудиозапис на дигитален носител е предоставено до тях.

„Прокуратурата е напълно наясно, че анализ на достоверността на такива аудиозаписи се прави навсякъде в Европа. Може да се разбере- дали има монтаж, външно влияние и дали гласът на участниците в записа е автентичен“, коментира още тя. Йончева припомни, че при аферата „Ало Ваньо“ френска лаборатория е доказала, че гласовете отговарят на тези на участниците в записа.

Народният представител коментира още, че това, което е разпоредил министър Банов, го има в документите, които са изпратени до прокуратурата, която въобще не е пожелала да започне досъдебно производство. „Ние поискахме допълнителни документи от Министерство на културата и МРРБ. МРРБ ни изпрати документи, на които направихме анализ и следващата седмица ще ги покажем.

Те потвърждават, че това, което иска Банов в записа се е случило. Това не е моделът Банов, а моделът Борисов, затова аферата „Ало Банов съм“ има същата съдба като аферата „Ало Ваньо“, категорична бе Елена Йончева

„Осъдих Борисов на две инстанции, защото наговори ужасни неща и лъжи по мой адрес в предизборната кампания за парламентарните избори и те извадиха малката бухалка. Преди това показахме проблемът с границата и кражбата при строителството там- вицепремиер на Борисов даде сигнал срещу мен в прокуратурата, това беше малка бухалка.

Показахме  „Кумгейт“ на Делян Добрев и отново извадиха малката бухалка. След това започнахме разследване на строителството на пътищата и тогава извадиха голямата бухалка за пране на пари“, каза още Елена Йончева.

Тя добави, че пране на пари, в случая според управляващите, означава, че работейки за ТВ7, е използвала средства от банка, която впоследствие е фалирала. „Как мога аз да знам, че тази банка ще фалира, след като държавните институции не са знаели“, попита Йончева. Народният представител коментира, че със средствата, които са й отпуснати, са направени 7 документални филма, които са излъчени и е закупена  техника.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!