Facebook

Елена Йончева: Трябва да дадем бъдеще на българското образование

Елена Йончева: Трябва да дадем бъдеще на българското образование „Трябва да дадем бъдеще на българското образование,  то трябва да бъде наш приоритет.

Образователната система трябва да дава възможност да се формират критично мислещи граждани. Ще се стремим към повече средства от различни фондове, насочени към устойчиво развитие на образованието, науката, иновациите и културата”.

Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ за евроизборите Елена Йончева по време на посещението си в едно от най-големите училища в България – СУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали. Поканата за посещението идва от директора на училището Милко Багдасаров, който разказа за успехите на учениците си.

„Това училище има основание да се нарече училище от 21-ви век, от европейски тип. Всички училища в България трябва да следват примера на „П.Р. Славейков”, каза Йончева в  училището, където разговаря с ученици за техните извънкласни дейности. Тя разговаря и с учителите от „П. Р. Славейков”, които разказаха за многобройните престижни изяви и отличия на учениците в областта на математиката, историята и спортните постижения. С Багдасаров коментираха още, че е необходимо по един предмет да има един учебник.  Двамата посетиха кабинета по История в училището, който разполага с иновативен интериор и високотехнологични удобства – интерактивна дъска.

Йончева изтъкна, че привличането на нови кадри в образователната система е от изключителна важност. Тя разговаря с ученици от 10-ти клас, които споделиха желанието си да се развиват в педагогическата област и които към момента са членове на Ученическия съвет към училището.

В края на посещението си Елена Йончева посади кипарис, който ще бъде поставен в „Коридора на Европа” на училището.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!