Facebook

Ерменков към министър Нанков: Слезте на земята и започнете да решавате реалните проблеми!

Ерменков към министър Нанков: Слезте на земята и започнете да решавате реалните проблеми! Точно преди една година, ние, от БСП, поискахме създаването на анкетна комисия по въпросите с магистралите и корупционните обществени поръчки.

Да Ви напомня причините за това – пролетта миналата година прокуратурата  влезе в АПИ, заедно с ОЛАФ и ДАНС, и даде информация, че в АПИ се уговарят  обществени поръчки!

Поискахме тази Комисия, за да видим кой носи политическата отговорност. Вие тогава се уплашихте и скрихте, но проблемите лъснаха още повече.

Днес, след една година, пак слушаме за магистралите, които вече даже не са и скоростни пътища, заради ограниченията.

Днес показвате красиви трасета на магистрали, за да си самовнушите колко сте добри и колко много сте направили. Днес решихте, че шареното ще скрие истината. Нещо повече – днешното изслушване беше еманация на една перфектно подготвена и изпълнена кризисна ПР-акция, но без съдържание.

Уважаеми народни представители от ГЕРБ, уважаеми г-н министър, Вие явно живеете в един паралелен свят, нямащ нищо общо с действителността.

Защото иначе щяхте днес да сте на протеста на пътя Никопол – Гулянци и да обясните на хората там, че са черногледи и не виждат розовото си бъдеще във Вашата шарена карта.

Защото днес вместо да ни анимирате с шарени трасета, трябваше с прости думи да ни кажете от къде ще вземете 600 млн. лева за довършване на магистрала „Струма“, лот 3-2.

Трябваше да ни покажете колко дупки има по новопостроените пътища, защото се краде от строителството им. Поне едно нещо стана ясно – колкото и да е раздута администрацията в България, тя не стига, за да има до всяка дупка чиновник, както ни обеща премиерът.

Днес трябваше да си говорим не за успехите, а за проблемите, свързани с  непочистената растителност по пътища, защото тя е причина да няма видимост на пътя. Не се виждат мантинелите и пътните знаци заради растителността. Не се виждат канавките, които са затлачени с кал и трева –  това е и причина за задържането на вода на пътното платно и опасност от заледявания и аквапланинги. Не се вижда  разчертана маркировка в края на пътя.

Днес трябваше да си говорим за маркировката на пътната мрежа в страната. На множество места липсва такава, а на много места се вижда с разгадаване и трябва да си екстрасенс. Опасно е в тъмната част на денонощието, особено при лошо време. По пътищата поради натрупване на кал и разчертаване на маркировката с явно некачествени бои, няма никаква ориентация на пътя.

Днес, макар и не свързана с пътното строителство, но жизнено важно за живота на хората по пътищата, трябваше да си говорим и за ДАИ, и арестите там, и за арестувания брат на главния секретар на министерство на транспорта. Но това не се случи.

Красивите трасета на картата, господа управляващи, няма да заблудят хората, няма да намалят катастрофите по пътищата, няма да ни направят и по-надежден страна член на НАТО с пътна инфраструктура, която само отчасти отговаря на съюзническите ни задължения за поддържане на пътна инфраструктура в съответствие с изискванията на Алианса.

И затова, г-н министър, вместо да ни показвате шарени трасета като на ученици от първи клас, е хубаво да осъзнаете горчивата истина:

В България магистралите се строят не, за да има по-безопасно движение, а за да се усвояват милиарди. Нещо повече, за да не престане златната кокошка да снася яйцата си в полога на управляващите и приближените им фирми, тези магистрали се строят, за да бъдат впоследствие ремонтирани пак с нови милиарди. В България има селища, откъснати от останалата част от страната, откъснати от култура, образование и здравни грижи, поради непроходими пътища. Това трябваше да обсъждаме.

Но вие ни показахте нещо друго, нещо, което е единствено и само мит.

И докато Вие живеете с митове, в България няма нужда да водим война с някого. Условията да се избиваме по пътищата, по-кърваво от всякаква война, са налице – купени книжки, подкупни контрольори, скапани пътища и много черни забрадки.

Затова Ви призоваваме г-н министър – слезте на земята и започнете да решавате реалните проблеми, а не да се занимавате с евтини ПР-акции и митотворчество.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!