Facebook

Жан-Клод Юнкер: Безопасността в Европа е невъзможна без Русия

Жан-Клод Юнкер: Безопасността в Европа е невъзможна без Русия Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер смята, че в близко време отмяна санкциите срещу Руската федерация не е възможно, въпреки че, по неговите думи, Европейският съюз трябва да се отнася с Москва като с равностоен партньор, предава агенция „РИА Новости“ .

„Засега аз не виждам никакви аргументи, за да бъдат санкциите срещу Русия отменени. Но на мен би ми се искало да имаме споразумение с Русия, което да излиза от обичайните рамки. Без Русия е невъзможно да се създаде сигурност в Европа“, заяви Юнкер.

Председателят на ЕК припомни, че Руската федерация заема територия, която е три пъти по-голяма от Европа. По неговото мнение, към Москва трябва да се отнасят като към „голямо обединение и горда нация“.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!