Жельо Бойчев: Борисов да дойде в комисията за НДК и да каже – коя сила е позволила да се случва тези злоупотреби

Жельо Бойчев: Борисов да дойде в комисията за НДК и да каже- коя сила е позволила да се случва тези злоупотреби
„Министър-председателят  да бъде извикан в комисията за НДК и да бъде изслушан, тъй като той концентрира отговорите на редица въпроси, на които нито членовете на Съвета на директорите на НДК, нито министрите и вицепремиерите успяха да отговорят:

Коя е тази сила, която е позволила да се случва този грабеж в НДК.” Това предложи народният представител от „БСП за България” Жельо Бойчев на заседание на временната парламентарна комисия, която разследва как са разходвани средствата за подготовката на европредседателството.

„Остават редица въпроси, върху цялата ситуация с НДК- как е било управлявано, отчетността, как са се взимали решения и въобще целият управленски хаос”, добави Бойчев.

Той обясни, че комисията е изслушала твърденията на вицепремиер, министри, борд на директори на НДК, главен прокурор, шеф на ДАНС, шефове на институции и пр.

Членовете са успели да проследят развитието на НДК за последните две години и начина, по който са били взимали решенията.

Бойчев припомни, че бившият шеф на НДК Мирослав Боршош е бил уволнен и възстановен на работа с мотив от премиера, че са били изяснени въпросите за управлението на НДК. „На 14.06  т.г., министър-председателят Бойко Борисов издава заповед, с която издава заповед на Главния инспекторат на МС да извърши проверка. Разбирам от медиите, че тази проверка е приключила.

Тя се отнася за целия период, който разглежда комисията и моля да бъде предоставена на комисията”, каза още Бойчев.

Народният представител от „БСП за България” Атанас Костадинов предложи удължаване на работата на временната анкетна парламентарна комисия, предвид многото нови обстоятелства, станали известни днес, както и до приключване на съдебно-счетоводната експертиза по случая, която щяла да бъде готова до десетина дни, а също и заради фактите от постъпилото писмо от Боршош. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!