Жельо Бойчев към Горанов: Какви количества горива и от къде се внесоха в България безконтролно?

Жельо Бойчев към Горанов: Какви количества горива и от къде се внесоха в България безконтролно?

„Какви количества горива и от къде се внесоха в България безконтролно?”.

Този въпрос отправи народният представител Жельо Бойчев от ПГ на „БСП за България“ към министъра на финансите Владислав Горанов.

Той припомни скандала с информационната система на Агенция „Митници”,  дългото обсъждане на закона за горивата и поредицата журналистически разследвания за контрола на търговията с горива.

По думите му в края на 2017 г. НС приема промени в Закона за акцизите и данъчните складове, с които се въвежда едно ново изискване към всички лица, които приемат, разтоварват,  съхраняват или извеждат горива и енергийни продукти от пристанища и митнически складове да използват средства за измерване.

„За изпълнението на тези цели бе необходимо да се измени наредбата, която да определи- как и къде да се монтират измервателните уреди на входа и изхода в митническите складове и пристанища”, обясни народният представител.

Той подчерта, че вместо това, министър Горанов на 29 декември 2017 г. прави изменения в наредбата, с които дава гратисен период  до 01.06.2018 г. на засегнатите лица за въвеждането на тези измервателни уреди .

„Считам, че суспендирате самия закон. Защо имаше необходимост от  гратисен период за отлагане на прилагането на закона?

Какви количества горива и от кои митнически складове и пристанища, без измервателни уреди, се  внасят за този период?“, попита още Жельо Бойчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!