Facebook

Жельо Бойчев: В момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани

Жельо Бойчев: В момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани С връщането назад в историята, ГЕРБ замитат дебата за здравната система

„Категорично се противопоставяме на опита да се покрият реалните проблеми на българското общество и да се изместят темите.

Защо в момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани?“

Това попита зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев от парламентарната трибуна.

„С опита ГЕРБ да ни върнат назад в историята, се опитват да избягат от този дебат“, допълни той.

Бойчев показа писмо на директора на НЗОК до парламента от 13.02, в което се казва, че към началото на 2018 г. задълженията на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат общо на 271 200 475 лв.

„Обезпокоителен е фактът, че постъпват сигнали от здравноосигурени в НЗОК лица, на които са издадени разрешения за планово лечение извън България, но им е отказано предоставяне на планови обезщетения от Здравните каси на страни членки от ЕС.

Директорът на НЗОК пише, че на основание на Закона за здравното осигуряване той предлага да бъде извършена актуализация на бюджета на НЗОК със 140 млн. лв.“, каза още народният представител.

Според него ГЕРБ ще бягат от този дебат, защото носят пълна отговорност за състоянието на здравната система. „Няма да позволим да се прави историческа интерпретация на фактите от нашата история и да се опитат да заметат реалните проблеми на българските граждани“, категоричен е Жельо Бойчев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!