Facebook

Жельо Бойчев: Референдумът е наложителен заради провала на правителството в обществената дискусия

Жельо Бойчев: Референдумът е наложителен заради провала на правителството в обществената дискусия ПГ на „БСП за България“ внесе в деловодството на НС искане за провеждане на референдум

„ПГ на „БСП за България“ внесе в деловодството на НС искане за провеждане на референдум с въпрос:

Трябва ли българското Народно събрание да ратифицира т.нар. Истанбулска конвенция?“

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

Той подчерта, че от изявлението на ГЕРБ става ясно, че въпросът се отлага, но ще бъде гледан до края на председателството.

„Този референдум става още по-наложителен, предвид това, че правителството и мнозинството се провалиха в усилията да проведат обществена дискусия. Референдум и предшестващата обществена кампания и дискусия ще дадат отговор на многото въпроси, пред които сме поставени“, категоричен е Бойчев. Според него властта в България произтича от народа, принадлежи на него и трябва да се управлява в името на народа.

Стоян Мирчев: Всички религии и партии в България се обединиха срещу Конвенцията

„Цветан Цветанов за пореден път си позволи да лъже- и да не забравяме, че затова България е осъждана 7 пъти в Страсбург.

Всички религии в България, всички партии – от ляво до дясно, се обединиха срещу тази Конвенция“, заяви народният представител Стоян Мирчев.

Като член на Комисията по вероизповеданията, Мирчев показа обяснителния доклад към Конвенцията.

„В точка 53 е записано, че: „в светлината на тази съдебна практика, авторите са искали да добавят следните основания за недопускане на дискриминация, които са от голямо значение за предмета на Конвенцията“. Изброени са хората, които попадат под тази конвенция.

От тях ще прочета само едно изречение: „това включва някои категории лица, като например транссексуалните лица, транвестити, травестити и други групи хора, които не отговарят на това, което обществото е определило като принадлежащо към категорията мъже и жени“, посочи Мирчев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!