Жельо Бойчев: С ГЕРБ имаме непреодолими различия. Не можем да предадем доверието на гласувалите за нас

Жельо Бойчев: С ГЕРБ имаме непреодолими различия. Не можем да предадем доверието на гласувалите за нас

Жельо Бойчев:С Корнелия Нинова, начело на БСП, вдигнахме сериозно рейтинга си

„От 10 месеца Корнелия Нинова е начело на БСП. Тогава имахме 10% доверие. Имаше прогнози, че партията е със затихващи функции в политиката.

За по-малко от година спечелихме президентските избори с кандидатурата, която подкрепихме.  Вдигнахме сериозно рейтинга си и доверието към нас- над 950 000 гласа. Това е огромно признание за добре свършена работа. Стана ясно, че БСП е категоричната опозиция на ГЕРБ и алтернатива.

Обявихме курс на промяна и показахме, че можем да променяме и себе си, по този начин да поискаме доверието на гражданите. Не успяхме да направим това толкова категорично, колкото ни се искаше.

Изводът на тези избори обаче е, че хората искат промяна.” Това каза за „Дарик” Жельо Бойчев, избран за депутат от „БСП за България” от София.

„С ГЕРБ имаме доста непреодолими различия. Нямаме право да предадем вота на тези, които гласуваха за нас. Не може в кампания да казваш едно и на другия ден – да правиш друго”, заяви Бойчев на въпрос- защо БСП няма да се коалира с ГЕРБ.

Той припомни, че в предното правителство, от Реформаторския блок са приели министерските места, а са говорили друго в кампания и затова са получили слабо доверие на тези избори. „Има граници в политиката, които не трябва да бъдат прекрачвани и в дългосрочен план това ще бъде оценено”, каза още той.

Жельо Бойчев изрази мнение, че правителство ще бъде съставено  между ГЕРБ и Патриотичния фронт, и със скрита подкрепа от други партии, извън БСП.

„БСП ще е с много ясно политическо поведение, последователна и няма да участваме в безпринципни пазарлъци, разговори и договорки”, отсече той.

Жельо Бойчев заяви, че на Национален съвет ще се обсъди въпросът за референдума на Слави и добави, че БСП си дава сметка, че чисто мажоритарният вот води до доста изкривявания и че е нужно да има и пропорционално представителство.

„Парадоксална ситуация е, че този референдум е олицетворил желанието за промяна и е против ГЕРБ,  а Борисов се опитва да се качи на тази вълна“, добави Жельо Бойчев
Източник: bsp.bg

 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!