Facebook

Зарков: Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е толкова скандална и абсурдна, че граничи с провокация

Зарков: Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е толкова скандална и абсурдна, че граничи с провокация „Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша новина.

Тя е толкова скандална и абсурдна, че граничи с провокация. Провокация към общественото мнение, към юридическата общност, като такава. Сякаш се опитват да тестват до къде може да стигне търпението на българските граждани. За нас това търпение е изчерпано“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков на пресконференция в централата на партията. Според него това е ясен знак, че правителството няма нито идея, нито желание да преодолее проблемите пред българската съдебна система и да гарантира на гражданите ни елементарна справедливост. „Данаил Кирилов не може да бъде гарант за качествена съдебна реформа. Всъщност той е точно обратното.

Последните две години той демонстрира всички лоши практики на законодателството, които човек може да си представи – погазване на правилника, на всички правила за обществена обсъждане, налагане на мнение, неспособност да чуе какъвто и да е различен аргумент, дори и от експерти“, коментира Зарков. По неговите думи Кирилов има почти нечовешка целеустременост да изпълнява всяка прищявка на своите политически опекуни.

„Тази целеустременост го вкарваше почти непрекъснато в бутафорни ситуации, в които един ден убедено твърдеше едно, на следващия ден още по-убедено защитаваше обратната ситуация“, каза още народният представител. Зарков обясни, че днес премиерът го номинира, като му дава задача да направи така, че общинските съветници да бъдат в обхвата на прословутия антикорупционен закон. „Именно г-н Кирилов е вносителят на предложенията, с които  общинските съветници се изваждат от този обхват.

Той го направи на два пъти – веднъж миналата година, когато удължиха срока за приложение на закона по отношение на общинските съветници, и втори път, когато преди месеци вкара законопроект, с който да спаси общинските съветници от тези проверки. Аз не мога да се сетя за законодателен скандал в последните две години, в които Данаил Кирилов да не е лично замесен“, категоричен е Крум Зарков.

Йончева: Пред Европейския съюз правителството на Борисов има лице на корупцията

„Пред Европейския съюз правителството на Борисов официално има лице на корупцията”, това заяви водачът на листата за евроизборите на БСП Елена Йончева. Тя обърна внимание на статия, публикувана във влиятелния немски ежедневник ”Щутгартер цайтунг” със заглавие: „Корупцията в България”, придружена от снимка на  Цветан Цветанов. Йончева цитира статията, в която пише, че Цветан Цветанов е най-известният търсач на изгодни сделки в България, който изглежда не измъчван от угризения на съвестта. В текста също се говори за лобисткия закон, който управляващите от ГЕРБ гласуват – за закоността на небостъргача „Златен век”.

Тя припомни думите на Цветанов, който наскоро е заявил, че няма кой да го накаже. „Той се самоопредели оттук нататък като „Цветанов плюс”. Какво означава „Цветанов плюс”?“, запита Йончева. „Дали това означава, че той вече подготвя мащабни манипулации на изборния процес?”, попита още тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!