Захарова: Думите на Стрийп за Тръмп важат за администрацията на Обама

Захарова: Думите на Стрийп за Тръмп важат за администрацията на Обама
Захарова: Критиката на американската актриса Мерил Стрийп по адрес на избрания президент на САЩ Доналд Тръмп могат да бъдат отнесени и към все още действащия държавен глава Барак Обама и неговия екип.

Това написа на страницата си във „Фейсбук“ във вторник (10 януари) говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от lifenews.ru.

В речта си при получаването на наградата „Златен глобус“ 74-годишната Стрийп отправи критики към Тръмп, без да споменава името му, като припомни как той пародира журналист с физически недостатък.

„Това беше моментът, в който лицето, което иска да седне в най-уважаваното кресло в нашата страна, имитира репортер с увреждания. Някой, от когото той има много по-големи привилегии, власт и сила. Когато видях това, сърцето ми се сви и още не мога да го извадя от главата си, защото не беше филм. Това беше истинският живот“, каза актрисата.

„А нима това не се отнася и за предишната администрация? Разбира се, че се отнася. Да оскърбяваш и унижаваш, дори и безсмислено, и да получаваш обратния резултат – това е девизът на заминаващата си команда“, подчерта Захарова.

В коментар на страницата си в Twitter Тръмп нарече Стрийп надценена актриса.

„Мерил Стрийп, една от най-надценените актриси в Холивуд, не ме познава, но ме атакува миналата вечер на „Златните глобуси“. Тя е слуга на Хилари [Клинтън], която загуби тежко. За стотен път, никога не съм се подигравал на болен репортер (никога не бих го направил), но само показах как се унижава, когато напълно променя история, която той е написал преди 16 години, за да ме накара да изглеждам зле. Още от нечестните медии!“, написа Тръмп.
Източник: bg.rbth.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!