Facebook

Иван Ченчев, БСП: Даваме избор на всеки да гласува както иска – с хартия или с машина

Иван Ченчев: В момента БСП има най-разумния глас в политическото пространство Ще подкрепим предложенията, които осигуряват честността и прозрачността на вота

„В европейска държава даваме правото на избор всеки да гласува, който както иска. Не премахваме машините.“ Това заяви зам.-председателят на парламентарната група „БСП за България“ Иван Ченчев в предаването „Твоят ден“ на Nova News.

„Признахме си грешката“, коментира той във връзка с позицията, която БСП е защитавала за изцяло машинно гласуване. Социалистът изтъкна някои притеснения, които левицата има сега относно машините, като надписа „Дневникът е подправен“ и резултата от преброяването на отрязъците, който все още не е предоставен, както е по закон.

„За нас е важно да се съобразим с българските граждани. Те са разделени – половината искат да гласуват с машина, другата половина – с хартия. Затова настояваме да имат избор“, каза още Иван Ченчев. Той добави, че в момента в БСП текат срещи с партийните структури и там се забелязва същото разделение, така че не става дума за партиен интерес.

„Става дума за хора, които наистина се притесняват от машините. Това съм го видял с очите си и не на едно място“,  подчерта Ченчев.

Той каза още, че „БСП за България“ ще подкрепи предложенията в парламента, които наистина ще осигурят честността и прозрачността на вота.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!