Корнелия Нинова: Идеите на Димитър Благоев-Дядото са актуални и днес – солидарност, справедливост, равенство, мир

Корнелия Нинова: Идеите на Димитър Благоев-Дядото са актуални и днес - солидарност, справедливост, равенство, мир
България, Европа и светът са изправени пред същите предизвикателства

„Съвременно, актуално и човешко е делото и словото на Димитър Благоев – Дядото. Времето показва истината – тези идеи за солидарност, справедливост, равенство, мир, помощ на слабите, на онеправданите, са вечни“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на честването на 162 години от рождението на Димитър Благоев-Дядото.

Според нея и днес България, Европа и светът са изправени пред същите предизвикателства, защото пропастта между бедни и богати расте.

„Защото големите продължават да експлоатират и мачкат малките. Защото чиновничеството и бюрокрацията взе връх над истинската грижа за човека. Защото нараства напрежението в света и все повече трябва да мислим и говорим за мир“, каза още тя.

„Радвам, че днес тук са опитни хора, с бели коси, които са отдали живота си на това дело. Но и много млади хора, които с присъствието си показват, че са готови да поемат същата кауза и да я предават на поколенията след себе си“, допълни председателят на БСП.

Според нея най-голямото признание към Дядото ще бъде да видим идеите му реализирани в живота си.

По време на събитието председателят на БСП връчи членските карти на 26 нови членове на БСП-Банкя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!