Изкуфели феодали

Изкуфели феодали

Изкуфели феодали произведоха пед@ли! Забравили заветите на Тато -всяка жаба да си кряка в гьола. И така събират се по ресторанти и тайни вечеринки да кроят пъклени комбинки, но в преврата не успели и къде ли ще се спасяват, къде ли?

 

Когато Егото по-силно е от разумът, когато алчността по-силна е от спомена се получава нещо като разстройство на личността – иска и не може, а злобата и гнева са лоши съюзници на ума.

И така затова ги наричаме изкуфели феодали.

 

Изкуфели са и искат тази власт да я стискат до гроба, но тя ще ги вкара там на два метра под земята където на всеки играч му свършва играта. Никой нищо не е занесъл на онзи свят, но е оставил тук дела и документи, оставил е споменът за него в сърцата и душите на хората, които са се докоснали до него. Старци изкуфели, какво оставихте след вас се замислете?

 

Цял живот политически вендета, партийни машинации, алчност, корупция и милиони съсипани съдби. Погледнете назад цял живот със страх и компромати управлявали сте зависими духовни бедняци. Ще се намери ли един поне свещ да ви запали и дума добра за вас да каже след смъртта?

 

Защо не си почивате на тези години?

Ходете на лов и риболов, ходете на почивка в чужбина като има толкова санаториуми в страната да си лекувате кой краката, кой главата.

 

Но властта е наркотик от който всеки полудява един млад, друг пък изкуфява. Властта да си над другите и да командваш, да става на твоето винаги на всякаква цена, нищо че други я плащат за беда. Властта е преходна господа другарки и другари, тя идва и както е дошла един ден си отива .

 

Важна е мярата да намерите и времето когато да се оттеглите с чест и да си почивате на старини, но загубили представата за времето пространството и реалността мярата е тази дето с нея сте платили за властта и алчността и така вместо да имате достойни старини ви чакат тежки и трудни старини изпълнени със спомени за „аз“ и „кой бях“ и много дерзания да се върнете в играта, но приключила е с вас съдбата . Затова и когато вълкът остарее става за подигравка на помиярите .

 

Забравили сте, че не сте там горе на върха където пак ви хапеха бълхите, но бяхте млади и лесно носехте тегла. И вместо да сте уважавани господа другарки и другари, оставили сте зад вас много скръб и омрази като ще жънете това, което сте посели и нали сте изкуфели не ще ме разберете, едва ли!

 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!