Изплуваха нови скандални подробности за обира на века за над 2 млн. лв. в Хасково!

Изплуваха нови скандални подробности за обира на века за над 2 млн. лв. в Хасково!

Полицията в Хасково вече разследва версията, че вътрешен човек от пощата е помогнал на крадците. „Една от версиите действително е, че в престъплението е участвал и вътрешен човек“, коментираха окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Ангел Цанков. Двамата коментираха, че извършителите на грабежа са повече от трима.Най-големият грабеж в историята на Хасково бе извършен тази сутрин в централната поща на града. Сградата се намира в непосредствена близост до съдебната палата. Като на кино бандите проникнали в сградата около 3 часа след полунощ в сряда и задигнали милиони левове. Това станало, след като във вторник касите били заредени за изплащането на пенсиите. По неофициална информация са задигнати 2 500 000 лева, пише Марица.

Действията на грабителите са професионални и като по холивудски сценарий. Около 3 часа те срязали 2 от решетките на оградата откъм задния двор на улица  „Добруджа”. После разбили една от вратите, прекъснали електричеството, блокирали сензорите на алармената система и отстранили камерите. След това крадците зашеметили 50-годишния пазач Павел Севов и го завързали. Животът на охранителя не е в опасност.

Грабителите разбили сейф, 2 каси и прибрали парите в тях. При оттеглянето те разлели белина и разхвърляли подстригани коси, за да затруднят максимално криминалистите и следовото куче. Според запознати със случая обирджиите се измъкнали през друга задна врата и дори сменили патрона й.

Междувременно в районното за разпити бяха привикани за разпити лица от криминалния контингент. Според наши източници обаче самите грабители с от друг регион, но са получили подробна информация от човек, запознат детайлно със сградата, местоположението на охранителната техника, помещенията и обходният местоположението на дежурния пазач.

„Това означава, че въпросният човек е възможно въпросният човек да е или служител на пощата, бивш такъв или служител от охраната”, коментираха криминалисти.
Заради огледа централната поща остана затворена, а идващите да получат пенсиите си възрастни хора бяха връщани на входа.
„Без 1 лев останах, ама като не може днес, ще си ходя вкъщи и ще мирувам”, коментира възрастна пенсионерка и безропотно пое с бастунчето си към дома.

Нападнатият пазач Павел Севов лежал вързан близо час и половина, след като грабителите си тръгнали. Сигналът за обира бил подаден в дежурната част на полицията в 4,30 часа сутринта. Според близки до разследването тревогата вдигнал сменикът на Севов.
Старши комисар Ангел Цанков уточни, че нападнатият охранител не е успял да види нападателите си. „Пазачът не е бил заплашван с оръжие”, коментира още шефът на областната дирекция на МВР. „Интересно как за 90 минути на никого от дежурните в частния СОТ не е направило впечатление, че има проблеми с охранителната система в сградата на Областната пощенска станция”, коментираха служители на реда.

Предписания по отстраняване на нередности по сигурността в сградата на Областната пощенска станция е издал районен инспектор от полицейското управление. Това е станало доста преди грабежа, обясни вчера пред репортери старши комисар Цанков. Въпреки неофициалната информация, че камерите в сградата били неутрализирани шефът на ОД МВР намекна, че все пак има съхранени записи, които са иззети за разглеждане от разследващите. Официално бе съобщено, че централната поща в Хасково има сключени договори за охрана с 3 фирми.

„Нека хората бъдат спокойни, ще си получат пенсиите”, коментира ръководителят на Областната пощенска станция Въчка Иванова. Тя увери, че работата с клиенти ще бъде подновена още след обяд, веднага, след като приключат следствените действия в сградата. В 13,30 часа свободният достъп бе възстановен. Иванова допълни, че днес пенсиите ще си бъдат изплащани по график.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!