Facebook

Йотова: Президентът каза на глас неща, които си мислят всички българи

Йотова: Президентът каза на глас неща, които си мислят всички българи
Илияна Йотова: Президентът каза на глас неща, които си мислят всички българи

Задачата за провеждането на честни и нормални избори в страната е изпълнено. Не е имало натиск от страна на президента Румен Радев върху кабинета за така наречения закон за уседналост. Президентът Радев каза на глас неща, които си мислят всички българи. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея българите в чужбина категорично трябва да имат право на глас. Не е сериозно като страна член на ЕС да не знаем колко българи живеят в чужбина, допълни вецепрезидентът . Нито за секунда в идеята на президента Радев нямаше идея за забрана на галсуването на българите в чужбина, каза тя. По-важното сега, по думите й, е конфигурацията в парламента, каза още Йотова.

Тя коментира и темата Турция и референдума там. По думите й безспорно е, че е опасно, когато се концентрира толкова много власт. Тази малка разлика в процентите раздели Турция на три. Много внимателно трябва да се проследят следващите стъпки на Ердоган. Но тук ролята на България е ключова, защото сме единствената стабилна страна в този регион. Ние сме гарант за сигурността по границата, заяви тя. За работата и с президента Радев тя заяви: Вярваме в екипното начало. Искам максимално да отворя вратите на тази сграда, това не е замък, това е институция, каза Илияна Йотова.

Източник: frognews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!