Facebook

Кирил Добрев за катастрофата край Своге: Корупцията вече убива

Кирил Добрев за катастрофата край Своге: Корупцията вече убива „Корупцията днес вече убива. Тъжно е, че след 10 години на едно управление, всички плащаме сметката.

Тъжно е, защото като обсъждахме днес, се сетихме за нашия голям приятел Димчо Михалевски, който през 2011 г. направи близо 4-5 големи труда за начина, по който се строят българските пътища”.

Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията. Добрев припомни думите на Михалевски от март 2011 г. , който тогава казва , че „този асфалт, тази подложка като гръбнак на магистралата и пътя означава само смърт. Този материал не става дори и за селски път.

Ако върху тази подложка се сложи асфалт, след месец магистрала „Тракия“ ще се напука и ще стане на вълни“. Добрев добави, че са десетки сигналите оттогава досега, а стотици са местата по българските пътища, които са се превърнали в гробници и то на едни и същи места. „Винаги е по-лесно  да обвиним шофьорите за техническа грешка и сигурно има такива, които не спазват правилата. Нека се замислим има ли в България пътища убийци? Пътища, които в резултат на тези обществени поръчки са станали такива”, попита зам.-председателят на БСП.

Добрев припомни 2016 г., когато заедно с колегата му Жельо Бочев дават шефа на АПИ на прокурор. „Тогава той беше сменен и то именно за злоупотреби с обществени поръчки и за влагане на некачествени материали на обща стойност 293 млн. лв.”, припомни още той. Той попита, какво се случва през всичките тези години от 2011 до 2018 г. и поясни. „Интересува ни само едно – кой дава на тези фирми правото да строят, кой ги проверява за това  дали са изпълнили поръчката качествено“, попита още Кирил Добрев.

Георги Свиленски: Катастрофата при Своге показва абсолютното бездействие и безхаберие на държавата

„Трябва да обърнем внимание на един голям за страната ни проблем – бездействието на институциите”. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.  Той уточни, че от районното полицейско управление са изпратили 7 писма, че този участък от пътя е опасен, а кметът на Своге е изпратил 5.  „След толкова сигнали, този път продължава да бъде в това състояние”, уточни народният представител.

Той припомни думите на министъра от вчера, че не може да го затвори.” Какво чакаш – шест автобуса да се обърнат в това дере? Как няма право да направи нещо? Затваря лентата и отваря другата, толкова ли е сложно? Ако паднат още два автобуса, такова ли ще остане състоянието на пътя?“, попита още зам.-председателят на ПГ на БСП. Свиленски бе категоричен, че вече е ясно, че по този път при дъжд ще има още жертви и експертизите са го показали. „Това показва абсолютното бездействие и безхаберие на държавата”, заяви Георги Свиленски .

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!