Facebook

Кирил Добрев към Десислава Атанасова: Не питайте кой чисти пътищата, а как са проведени търговете

Кирил Добрев към Десислава Атанасова: Не питайте кой чисти пътищата, а как са проведени търговете Тези, които строят българските пътища, същите ги и почистват

„Тези, които строят българските пътища, същите ги и почистват. Тези са същите, на които дадохте 1 млрд. и 300 млн. лв, за да си приберат техниката. Не питайте кой чисти, а как са проведени търговете, защото ако бяха проведени нормално, в една нормална държава, щяха да спечелят най-добрите. Пътищата щяха да са качествени и почистването нямаше да е на това ниво“.

Така зам.-председателят на БСП Кирил Добрев коментира публикация на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова във Фейсбук, в която се казва: „Три часа от Благоевград до София. АПИ, кой почиства тази магистрала? Искам имена. Писна ми Борисов и ГЕРБ да са виновни за всичко“. Добрев подчерта, че само два часа след това, публикацията е била свалена. „Трябва да имаш смелостта да задаваш въпроси и смелостта да получаваш отговори за тях“, каза още зам.-председателят на левицата.

Кирил Добрев припомни, че миналата седмица група от фирми, които управляват ресурс от близо 10 млрд. европейски средства, стачкуваха срещу опозицията. „Бяха извадили работници и тежка техника, докато босовете на фирмите бяха приемани на всички нива в държавата. Протестираха срещу това, че опозицията плюе по бранша и че ги нарича корумпирани.

Нищо не са разбрали от това, което сме казали. Ние сме недоволни от начина и от системата, която управлява европейските средства, а не от работниците и инженерите, които вършат своята работа. Недоволни сме от начина, по който се възлагат поръчките, от начина, по който се изпълняват и от начина, по който се приемат накрая – дали са качествени или не“, уточни той. Добрев даде за пример клипче от миналата седмица, в което във Велинград асфалтират при 5 см. сняг. „Замълчахме си. Нормално е – инженерингови решения, закъснели. Вчера обаче пробваха в друга община да асфалтират вече при 20 см. сняг.

Щом при 5 се е получило, защо да не пробват и при 25, при положение, че 24 часа вали! Не трябва обаче да се задава въпросът защо този път след година и половина ще се напука и защо после пак ще се борим за некачествени пътища“, коментира Добрев. Той предложи ново и иновативно решение в политическия живот – всички снегорини да се съберат в София и да стачкуват срещу БСП. „След като бъдат приети от АПИ,

Министерския съвет и Народно събрание, преди да си тръгнат към провинцията, да си изберат по една софийска улица, да пуснат греблото и да си тръгнат. Защото в София имаше само едно чисто трасе и това беше трасето на „Графа“, където никой не минава“, каза още Кирил Добрев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!