Facebook

Кирил Добрев: Трябва да подкрепим реалната икономика, за да можем да правим социална политика

Кирил Добрев: Трябва да подкрепим реалната икономика, за да можем да правим социална политика „Търсим партньори, с които да обсъдим „Визия за България” и заедно да вървим напред.

Правим го, за да може нещата, които трябва да се променят, да не бъдат измислени лабораторно от политици, които няма да ги осъществят, а да бъдат обсъдени с хората в реалния бизнес”.

Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев на среща с представители на БСЧП „Възраждане”. Той добави, че социалистите осъзнават, че няма как да правят социална политика без развита икономика. „Затова трябва да подкрепим реалната икономика, за да можем да осъществяваме своите идеи в социалната сфера и сме застъпили тези идеи във Визията”, добави Добрев.  Той заяви, че целта на левицата е всеки един българин да намери себе си във „Визия за България” и това е нейният смисъл.

„Правим срещи с браншови организации и граждани, за да могат те да дадат своите предложения и да намерят себе в този документ”, каза още Кирил Добрев.

Крум Зарков: Обсъждаме „Визия за България” с всички, защото искаме да знаем какво да правим, когато хората ни дадат доверие

„Много често партиите идват на власт и се чудят какво да правят с нея. Ние искаме да направим обратното- да знаем какво ще правим, когато хората ни дадат своето доверие. Отворени сме за откровен диалог с всички върху основните елементи на „Визия за България”. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков. Той добави, че левицата е  ангажирала екип, който събира всички предложения, за да може в края на годината да излезе пред българите с ясна визия за това, което трябва да се направи в България, за да излезем от порочния кръг, в който страната ни се намира.

„Вчера стана ясно, че чуждестранните инвестиции в страната ни са се стопили десетки пъти. Според НСИ, спрямо юни тази година, бизнес средата се е влошила драстично през лятото и то във всички сектори. Точно този модел искаме да обърнем”, припомни Крум Зарков. „Нужна ни е икономика, обърната към хората, които произвеждат. Затова трябва да изберем- дали средствата да се разпределят на близки до властта хора, както се случва в момента, или да разпределим ресурса на базата на приоритети. Ние предлагаме точно това, защото разпределянето на ресурса е разковничето”, поясни зам.-председателят на ПГ на БСП.

Виктор Серов: „Визия за България”  ни направи огромно впечатление със своята сериозност и задълбоченост

„Визия за България”  ни направи огромно впечатление със своята сериозност и задълбоченост. Хубаво е, че се мисли напред и БСП си дава сметка за това, което става в страната и че то не е добро”. Това каза по време на срещата председателят на БСЧП „Възраждане” Виктор Серов. Той добави, че България е най-бедната държава членка на ЕС, с най-висока смъртност, най-ниска раждаемост и най-висока корупция и тези няколко показателя ни определят като държава в момента. „Когато управлява, БСП трябва да реши тези проблеми, за да не бъдат българите малцинство в собствената си държава”, каза още Серов. Той заяви, че проблемите са много сериозни и това, че БСП ги вижда и разсъждава по тях, е много важно. „Хубаво е, че документът е плод на усилията на хора, които познават реалната обстановка в България”, каза още Виктор Серов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!