Facebook

Кирил Добрев: Ще предложим на НС Елена Йончева да бъде водач на листата ни за евроизборите

Кирил Добрев: Ще предложим на НС Елена Йончева да бъде водач на листата ни за евроизборите „ИБ на НС на БСП ще предложи на Националния съвет на партията  Елена Йончева да води евролистата ни.“

Това заяви пред bTV зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.  Като първи мотив за това решение той посочи, че от проведени 293 конференции в страната тя има 266 номинации. „Елена е припозната в огромна част от партията.  Това показва, че тя е обединителен образ не само за партията, но и за обществото. Нелепо ще е да не заложим на такъв водач на листа“, каза още той.

Като втори мотив Добрев отбельзя, че с Елена Йончева се търси разширяване на влиянието. „На трето място тя е изключително лоялен и коректен човек  и флагман на борбата с корупцията в България  и се подкрепя от цялото общество“, заяви още зам.-председателят на левицата.

Кирил Добрев подчерта, че с голям брой номинации са и президентът на ПЕС Сергей Станишев, зам.-председателят на БСП Деница Златева,  народните представители от ПГ на „БСП за България“ проф. Иво Христов и проф Румен Гечев, както й сегашните евродепутати от БСП/ПЕС Петър Курумбашев и Момчил Неков.

„Днес трябва да определим водача, а на следващ пленум ще стане ясна и самата листа. Европейските избори са елемент към спечелването на парламентарните, от тази гледна точка за нас е изключително важно разширяването на влиянието“, подчерта той.

Добре наблегна, че по устав Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет, а решението се взима от пленума. „Националния съвет може да издигне и други кандидатури, може и да вземе друго решение. При нас нещата се решават по демократичен избор. Това е разликата между нас и всички останали партии“, заключи Кирил Добрев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!