Facebook

Корнелия Нинова: ГЕРБ са проваленото настояще. Те си отиват. Нека говорим и действаме за бъдещето.

Корнелия Нинова: ГЕРБ са проваленото настояще. Те си отиват. Нека говорим и действаме за бъдещето.
Съавтор на Визия за България е народът

„Всички говорят за демографска катастрофа, за лошото състояние на здравеопазването, образованието, за ниските доходи, но никой не предлага какво да се прави, освен БСП. Още през юли миналата година отправихме своето предложение за бъдещето с Визия за България.

Защото ГЕРБ са проваленото настояще- ясно е, че си отиват. Нашата цел е бъдещето. И го очертахме. Заедно с вас.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнена зала на среща с обществеността на град Смолян.


Тя изтъкна, че Визия за България е обсъждана на над 500 срещи в цялата страна, с близо 1000 предложения, всеки който е искал, се е включил- учители, лекари, земеделци, инженери, строители, учени.

„Тази Визия не е писана само в кабинетите в София. Тя е дело на десетки хора. Тя е предложение на БСП, но неин съавтор е народът. Никоя друга партия не предлага такава програма и такъв начин за нейното изготвяне. Затова тя е обречена на успех“- коментира Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че се говори за предсрочни избори, за европейски избори, за местни избори, че се спрягат имена, редят се листи, плетат се интриги, мерят се рейтинги и никой не говори за конкретни действия за изваждане на България от дъното и подобряване на живота. „Ние предлагаме този разговор и решения. И предизвиквам всички партии да ни последват и да го направят. Визия за България ще се превърне във визия за всеки регион.

Тук съм да ви представя Визия за Родопите“ – каза председателят на БСП пред хората от Смолян. Тя изтъкна, че от процъфтяващ град, Смолян става град със затихващи функции, а областта обезлюдава най-бързо. 48% от хората са на прага на бедността.

„Имате всички природни богатства, а хората са работещи бедни. Това направиха управлението на ГЕРБ и кметът на ГЕРБ от този процъфтяващ край. Това е статуквото, но то може да бъде променено. Стига да го поискате, да не се страхувате и да бъдете бдителни да не ви подменят гласа.

Те са царе на манипулациите. Ако изборите са честни, ГЕРБ не биха ги спечелили“, категорична беше Нинова. Тя уточни, че със 17 % процента подкрепа за правителството на Борисов и 8% на парламента, това управление вече няма легитимност. Последва два часа дискусия по мерките, предложени от БСП, за възраждане на Родопите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!