Корнелия Нинова: Гласувах за победа на левицата на предстоящите президентски избори

Корнелия Нинова: Гласувах за победа на левицата на предстоящите президентски избори

Президентът трябва да защитава националния интерес и на Изток, и на Запад, да е обединител на нацията, социален човек и патриот

„Гласувах за победа на левицата на предстоящите президентски избори и да покаже друго лице на политиката и друг образ на президентската институция като място, където се защитава единствено националният интерес”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, след като упражни своя вот на вътрешнопартийното допитване в клуба на БСП – Оборище, където членува.

По думите й победата е важна за левицата и като прелом за политиката на президентската институция, и като прелом за управлението на страната в посока към предсрочни парламентарни избори. Тя обясни, че към момента са гласували над 35% от членовете.

„Има висока активност и извън България, откъдето се обаждат хора, за да ни питат как могат да гласуват”, обясни тя. Нинова бе категорична, че е изключително важно да се чуе гласът на членовете на партията. „Ще се вслушаме в тяхното мнение”, подчерта председателят на социалистите.

Нинова заяви, че кандидат-президентската двойка трябва да даде друг смисъл на институцията. „В последните години Плевнелиев не бе президент на Републиката. Той разделяше нацията, вместо да я обединява. Във външната политика вземаше страна, което изправяше пред риск националната ни сигурност. Във вътрешната политика защитаваше монополи и олигарси. Многократно наложи вето върху текстове на закони, които защитаваха българския народ.

Нито веднъж не наложи вето върху текстове, които отнемат права на български граждани”, категорична бе тя. Нинова обясни, че кандидат-президентската двойка на левицата трябва да прави точно обратното на това, което президентът Плевнелиев е правил. „На първо място да защитава националния интерес и на Изток, и на Запад. Във вътрешен план той трябва да е обединител на нацията и социален човек. Истински патриот”, добави тя.

Лидерът на БСП каза също, че изнесените заседания на ИБ на БСП са част от програмата на левицата за връщане на силата й. „Поехме ангажименти и ги изпълняваме всички”, категорична бе тя. Според нея правенето на политика в парламента и предлагането на алтернатива на българите е пътят, по който БСП ще върви, за да си върне силата и мощта. „Срещаме се с хората, за да им кажем, че ще изпълняваме поетите ангажименти, когато сме на власт”, обясни още тя.

Корнелия Нинова припомни и целите, които левицата си е поставила. „Връщане на държавата в икономиката по съвременен, пазарен и конкурентен начин, безкомпромисна борба с монополите и връщане на социалната държава”, посочи тя и допълни, че в момента БСП работи и с експерти извън партията.
Източник:  bsp.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!