Facebook

Корнелия Нинова: Да се чувстваме горди, че сме дали писменост на славянските народи

Корнелия Нинова: Да се чувстваме горди, че сме дали писменост на славянските народи
Образованието и науката ще ни дадат просперитет

„Честит най-светъл празник, българи!Честит най-светъл празник на буквите! Поклон пред делото на братята Кирил и Методий.

Нека да се чувстваме горди, че сме дали писменост на славянските народи.“


Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на честването  на 24 май пред Паметника на Светите братя Кирил и Методий в София.

„Така, както навремето езикът, културата, книгите и писмеността са ни съхранявали и са ни спасявали в трудни времена, така и днес образованието, науката и духовността ще ни водят по пътя на просперитета ни като държава и към по-добър живот за народа“, добави Нинова.

Тя каза още, че се покланя пред труда на учителите и призова децата да бъдат любознателни и да четат много.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!