Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение. Големият ни враг е апатията на хората

Позицията на ИПТ в БСП ,,Социализъм 21 век"
Листите ни не са довършени. Гражданските квоти и водачите ги доуточняваме. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ хората, които БСП са поканили за коалиция и ще се съгласят, са хора, които не искат постове, а обединение.

„Чака ни днес много сериозно решение. Ще излезем с обща декларация какви са целите ни“, заяви тя.

Тя посочи, че не е разговаряла със Сергей Станишев и не смята, че е било необходимо.

По отношение на Ваня Григорова и Мая Манолова Нинова заяви, че им желае успех. „Желая успех да на дамите. Това е състезание“.

По отношение на това, че има прекалено много кандидати за изборите, ориентирани в ляво и избирателите може да се объркат, тя заяви:

„Хората са умни имат право на избор. Нашият силен капитал за БСП и какво направихме на България. Ние сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание. Преживяхме много и разделения и удари от вън“, заяви тя пред bTV.

Нинова призна, че няма безгрешни хора и аз греша.

„Виждам, че коментаторите се съсредоточават само в ляво, но не е само в ляво, а и многото други нови субекти. Имах разговор с малка партия. Казах им „дайте да се обединим, няма да можете да минете 4-процентовата бариера“. И те ми отговориха „да, няма да може да влезем в парламента, но ако вземем 1% – ще вземем субсидия“. Потресох се“, каза още Нинова.

„БСП сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание“, категорична бе тя.

Корнелия Нинова е разочарована, че разделението се усеща в цялото общество. „Големият ни враг е апатията на хората. Гласуването е решаване за себе си и собствения си живот“.

По отношение на ПП и ДБ, посочи, че „те предадоха много хора.

„Нашето мнение е, че трябва да се търси надпартийно, национално, програмно правителство и да го контролираме през парламента, а не да е това, което видяхме последните месеци. Затова изключих политическите лидери. Трябва ни правителство на националното спасение“, каза още Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!