Корнелия Нинова е информирала вътрешния министър за получавани заплахи

Корнелия Нинова е информирала вътрешния министър за получавани заплахи

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в студиото на „Денят започва“, че е информирала вътрешния министър, че е получавала заплахи. Държавни пари за охрана за такова нещо не бих могла да позволя. Данъците на хората не трябва да отиват за моята охрана, затова я отказах, уточни Нинова.
Вижте целия разговор с Корнелия Нинова в „Денят започва“

Постигането на нацинално съгласие, между политическите сили по важни теми като бъдещето на България в Европейския съюз и предстоящото председателство на страната ни е възможно, каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ, правителството трябва да представи за обсъждане в парламента важните теми, които страната ни ще отстоява по време на председателството на ЕС. Нинова обясни и причините за разминаването с ГЕРБ по темата национална сигурност.

Корнелия Нинова – председател на БСП: „Хората, които трябва да са там и да охраняват. И изобщо състоянието в МВР и МО. Всички се съгласихме, че те са най-важния елемент от националната сигурност – хората, МВР и МО на КСНС поискаха поне хиляда души, защото не им стигат, министъра отбраната говореше за пет хиляди. Освен това в МВР, нямат от 4 години униформи, обувки, бензин нямат. Обсъдихме на КСНС и казахме – да, те са най-важни. Трябва това да го осигурим. До тук добре. Но дойде време да говорим как и кога. Попитах министъра на финансите – ще отпуснете ли тази година 300-те милиона, които искат колегите ви министри, за да гарантираме минимума на тази сигурност в МВР и МО? Не няма, догодина. По-догодина ще увеличите ли процента на БВП за отбрана и МВР? Не няма. И от там дойде разминаването.

Според Нинова, по време на председателството на България на ЕС трябва освен общоевропейските теми да бъдат представени и „една-две национални, които са важни за нас да ги отстояваме, и да извоюваме и за България това“. Тя каза, че до този момент правителството няма позиция кои са важните теми за България.

„Нашите предложения са три – икономика, производство, и то малък и среден бизнес, с облекчение за финансиране, данъчни облекчения. Втора голяма тема – бедност, доходи, неравенства. И трета – сигурност – вътрешна и външна“, уточни Нинова.

Гледайте цяло предаване: news.bnt.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!