Корнелия Нинова: Заставаме зад исканията на транспортните фирми

Корнелия Нинова: Заставаме зад исканията на транспортните фирми
ГЕРБ си създават частно министерство на транспорта

„Срещнахме се с представители на транспортни фирми в България, чиито искания подкрепяме напълно. Не стига, че са притиснати от пакета за „Мобилност“ на Макрон, но получават и допълнителен удар тук, вътре, в България, от правителството и от депутати от управляващото мнозинство“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя обясни, че става въпрос за внесения Закон за Българската автомобилна камара, където ги принуждават да членуват всички.

„Тази камара да издава лицензите, а не, както до сега, Автомобилната инспекция. Това е абсолютно лобистки закон, който създава едно частно министерство на транспорта. Хем държавата абдикира от ангажиментите си, хем ги дава в ръцете на едно частно лице, което да управлява целия този бранш. Досещаме се в чий интерес“, коментира председателят на левицата.

„Настояваме веднага ГЕРБ и тези, които са го подписали, да изтеглят този закон, защото ни беше предоставено и изключително смущаващо доказателство – тази камара още не е създадена със закон, но едно лице, близко до властта, вече е запазило в Търговския регистър името за регистрация.  Като представляващ тази камара е вписан  Миролюб Столарски“, посочи Нинова. Тя подчерта, че от транспортните фирми ще се очаква да внасят по 1000 лв. членски внос.

„Става въпрос за 17 000 фирми. Това е чист приход за няколко лица в държавата от 17 млн. лв. Представете си за каква арогантност става въпрос. Не стига, че външни решения в ЕС сериозно заплашват съществуването на българския транспортен бранш, който е голямо перо в икономиката ни, а и отвътре ги ликвидират с това. Решението с камарата убива най-вече малките и средни превозвачи“, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!