Корнелия Нинова за Венецуела: БСП е за ненамеса във вътрешните работи на друга държава

Корнелия Нинова за Венецуела: БСП е за ненамеса във вътрешните работи на друга държава
Европа не е взимала единно решение по казуса с Венецуела

„Европа не е взимала единно решение по казуса с Венецуела. До този момент държави като – Италия, Гърция, Румъния, Словакия, Словения, Кипър, Малта и Ирландия не са взели такова решение.“

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Тя цитира еврокомисаря по външна политика Федерика Могерини, която  казава, че: „ЕС няма правомощия да признава държави и държавни институции.

Това е в правомощията на отделните страни от общността“. Нинова отбеляза още, че генералният секретар на ООН г-н Антонио Гутериш е заявил, че организацията няма да взима страна в спора за Венецуела.

„Позицията на БСП за случващото се във Венецуела е за ненамеса във вътрешните работи на друга държава, прилагане на международното право и върховенството на закона.

Ние сме за поддържане на диалог между управлението и опозицията във Венецуела, за намиране на мирен и спокоен изход от ситуацията“- заяви лидерът на левицата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!