Корнелия Нинова: Управляващите искат да заметат следите от оградата

Корнелия Нинова: Управляващите искат да заметат следите от оградата„Управляващите искат да заметат следите от лошото строителство на оградата по границата чрез ремонта и да продължат да крадат.“

Това заяви председателят на #БСП

 Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя подчерта, че това са парите на хората, които са изкарани от заплати, платили са данъци и някой в държавата ги краде при строителството на оградата.

„В деня, в който прокуратурата съобщава, че е образувала досъдебно производство по случая с оградата, #ГЕРБ и #ОП внасят поправка в Закона за обществените поръчки, с който искат ремонтите и поддръжката на оградата да бъдат освободени от общия режим на обществени поръчки и да се правят с пряко договаряне. Настояваме този закон да бъде изтеглен спешно.

Ако утре го вкарат в зала, няма да го подкрепим и ще положим всички усилия да блокираме приемането му на две четения, както те се канят да го направят“, каза още председателят на БСП.

„Писмото на специализираната прокуратура означава, че имат достатъчно основания за извършено престъпление“, каза народният представител Елена Йончева. По нейните думи многомесечните усилия на БСП на този етап завършват с успех.

„Още на 9 юни внесохме сигнал в ДАНС и прокуратурата за корупционни практики при строителството на оградата. Многократно давахме информация, с което искахме тази тема да не бъде покривана“, коментира народният представител.

Тя припомни, че е направила и журналистическо телевизионно разследване, за да може тази тема да бъде подкрепена с доказателства. „Беше направен опит тази корупция да бъде засекретена.

Фактът, че строителството на оградата попадна в обектите за национална сигурност, е само един опит- всичко, което се случва и цялата информация за корупция да не стигне до българската общественост“, подчерта Йончева.

По нейните думи през Закона за обществените поръчки няма да минават по-нататъшните поправки на тази ограда и поддръжката й. „Това се прави, за да продължи корупцията и да не се види качеството на това съоръжение“, каза още народният представител.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

„Управляващите искат да заметат следите от лошото строителство на оградата по границата чрез ремонта и да продължат да крадат.“ Това заяви председателят на #БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя подчерта, че това са парите на хората, които са изкарани от заплати, платили са данъци и някой в държавата ги краде при строителството на оградата. „В деня, в който прокуратурата съобщава, че е образувала досъдебно производство по случая с оградата, #ГЕРБ и #ОП внасят поправка в Закона за обществените поръчки, с който искат ремонтите и поддръжката на оградата да бъдат освободени от общия режим на обществени поръчки и да се правят с пряко договаряне. Настояваме този закон да бъде изтеглен спешно. Ако утре го вкарат в зала, няма да го подкрепим и ще положим всички усилия да блокираме приемането му на две четения, както те се канят да го направят“, каза още председателят на БСП.„Писмото на специализираната прокуратура означава, че имат достатъчно основания за извършено престъпление“, каза народният представител Елена Йончева. По нейните думи многомесечните усилия на БСП на този етап завършват с успех. „Още на 9 юни внесохме сигнал в ДАНС и прокуратурата за корупционни практики при строителството на оградата. Многократно давахме информация, с което искахме тази тема да не бъде покривана“, коментира народният представител. Тя припомни, че е направила и журналистическо телевизионно разследване, за да може тази тема да бъде подкрепена с доказателства. „Беше направен опит тази корупция да бъде засекретена. Фактът, че строителството на оградата попадна в обектите за национална сигурност, е само един опит- всичко, което се случва и цялата информация за корупция да не стигне до българската общественост“, подчерта Йончева. По нейните думи през Закона за обществените поръчки няма да минават по-нататъшните поправки на тази ограда и поддръжката й. „Това се прави, за да продължи корупцията и да не се види качеството на това съоръжение“, каза още народният представител.

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 22 февруари 2018 г.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!