Корнелия Нинова :Зове Бойко, иди си

Корнелия Нинова: С промени в Изборния кодекс ГЕРБ узаконяват диктатурата


Заливат ни скандали, започна в словото си пред заседанието на Националния съвет лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова информира членовете на пленума, че ГЕРБ са предложили и на социалистите да участват в пазарлъка за отпадане на преференциите в Изборния кодекс.

Този модел трябва да бъде сменен, бе категорична Нинова.

„Това беше сговорът между ГЕРБ и ДПС. ДПС спасиха и правителството и мнозинството, както признава г-н Цветанов“, каза Нинова по повод на договореностите в парламента за отпадане на преференциите в Изборния кодекс.

„Скритите взаимоотношения ГЕРБ – ДПС получиха видимост. Това е управляващото мнозинство ГЕРБ – ДПС – ОП! И нека българските граждани да го знаят“, подчерта тя.

Премиерът се скри. Г-н Борисов, отстъпете, след като сте изморен и не можете да управлявате страната, призова тя по повод на мълчанието на Бойко Борисов по скандала „Ало, Банов“.

„Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и и отстъпете пътя за предсрочни избори“, бяха точните думи на Корнелия Нинова. „Интересно е, че на фона на тези горещи събития и в България и със загубата на доверие с тези международни скандали отвън, премиерът Борисов, който обикновено е активен и поема отговорност за всичко, се скри“, подчерта Нинова. Според нея редките изявления на Бойко Борисов не могат да бъдат приемливи за премиер на държавата и лидер на управляващата партия.

„По скандала „Ало, Банов съм“, което е корупция на най-високо равнище чрез министри, той казва: „Не искам да влизам в това“. Как не искаш да влизаш? Това е твой министър, това е твоят Министерски съвет. Там се договаряте как да крадете пари и ти не искаш да влизаш в това. По Изборния кодекс казва: „Те нека си говорят, аз нямам отношение към това. Прехвърлил съм го на парламентарната група“. Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, което се случва и във вашата група и решенията на мнозинството и като премиер на страната, или просто заявете, че сте изморен и не можете да правете това и отстъпете пътя за предсрочни избори и да дойдат и партии, и хора, които могат не само да стабилизират държавата, но и да й дадат друг път за развитие“, обърна се към премиера Бойко Борисов лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП няма да спре дотук с Изборния кодекс, каза още Нинова и обяви: „Подготвили сме сигнала до Венецианската комисия!“ Корнелия Нинова отново се обърна към президента с предложение да наложи вето на измененията в изборните правила. „Нашите колеги юристи работят по конституционна жалба. Най-важното в този спор е да не позволим базисни ценности на българското общество да бъдат заличени“, каза още Нинова, предаде Епицентър.

Бизнесът е подложен на инквизиция, неравенствата се задълбочават, а правителството не..

Източник: 19min.bg 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!