Facebook

Корнелия Нинова: Избори сега означават хаос и задълбочаване на кризите. Не можем да допуснем това

Нинова: Употребиха гнева на хората срещу политиците, за да легализират обръчите си от фирми! В краткосрочен план за нас най-важно е да се приеме актуализацията на бюджета
С разум и отговорност да гарантираме спокойствие и сигурност на хората

Свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро, ръководството на парламентарната група и министрите. Анализирахме спокойно и разумно създалата се ситуация. Ще ви запознаем с предварителната ни оценка и решение, но в неделя свикваме Националния съвет на БСП и коалиционните партньори.

Първо, за нас най-важно в краткосрочен план е да се приеме актуализацията на бюджета. Нашите предложения, които съответстват на политиките, които отстояваме години наред, са включени в тази актуализация, а именно: да помогнем на младите семейства и децата с намаляване на данъците на младите семейства; да се увеличат пенсиите и от 1 октомври да се преизчислят; да се увеличат ваучерите за храна на работниците; д се овладеят цените с премахването на акциза на енергийните стоки и намаляване на ДДС на 9% на някои от тях; да се подпомогнат земеделските производители с тези 168 млн., за да гарантираме храната на българския народ; в последния момент, благодарим на партньорите, беше прието и предложението да се дадат допълнително средства за транспортни линии в отдалечените населени места, в малките села, както и карти за пенсионери и хора с увреждания; не на последно място, да се подпомогне индустрията, заради цените на тока и газа, за да има производство и да се запазят работните места.

Тези наши приоритети фигурират в актуализацията на бюджета и за нас е важно тя да се приеме, не само заради тях и защото ние сме ги отстоявали, а защото касаят милиони българи. И в момента най-важното е да им даде спокойствие и сигурност.

На второ място, за нас избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взема адекватни решения, неизвестност и несигурност. Не можем да допуснем това да стане. Ние сме отговорна и разумна партия, носим отговорността за участие в това управление и знаем как да продължим напред.

Трето, категорично подкрепяме политиката, заявена днес от премиера Петков и от „Продължаваме промяната” на борба с корупцията и с модела „ГЕРБ”. Ние 5 години в опозиция водим много тежка битка с този модел – имаме най-много опит от нея и най-много рани. Категорични сме, че ще продължим по този начин. Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и саботаж на хора от предишния модел. Изпитваме го в момента и като министри и сме решени докрай да водим тази битка с корупцията.

Четвърто, подкрепяме кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ. Всичко това ще предложим като решения в неделя на нашия Национален съвет и на коалиционните ни партньори.

С разум и отговорност да гарантираме спокойствие и сигурност на държавата и хората. Това ни е целта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!