Корнелия Нинова: Имаме воля да променим начина на правене на политики в България

Корнелия Нинова: Имаме воля да променим начина на правене на политики в България

Корнелия Нинова: Основни принципи на лявото – връщане на държавата в икономиката и социална държава

„Нашата лява автентичност е безспорна. Важното е тези фрази да станат реалност.  За да се изпълни формата със съдържание, трябва да стъпим здраво на базата си, но не само на думи”. Това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на юбилейната конференция по случай 10 години от създаването на лявото крило в БСП. Тя обясни, че не трябва само да се казва, че се представляват земеделците и работниците, интелигенцията, студентите, младите, а да се направи.

Нинова подчерта, че за това  в последните 2 месеца левицата е провела над 40 срещи с представители на тези общности – Централен кооперативен съюз, Централен съюз на земеделските кооперации, Съюз на офицерите от запаса, 14 патриотични организации, 7 студентски съюза. „Така им дадохме шанс да станат част от правенето на алтернативната политика на БСП. Те сами да казват от какво имат нужда и заедно да го осъществим”, подчерта лидерът на левицата.

Нинова каза още, че БСП е започнала изготвяне на алтернативен план за развитие на България, който през октомври да бъде представен на обществото. „Истинската алтернатива е в това да променим сегашния начин на правене на политика – да разкъсаме и премахнем зависимостите, стилът на политиката да бъде друг – директен, прям, като се каже, че ще се направи нещо, това да е закон”, заяви лидерът на левицата.

Нинова обясни, че 12 000 работници в България не си получават заплатите. Тя поясни, че БСП е събрала информация от цялата страна, подготвила е законодателни промени, за да направи така, че те да си получат заплатите, защото е партия на работниците. „Ръководството на партията има воля тази политика да бъде напълнена със съдържание, нека го направим заедно”, призова лидерът на БСП.

Основни принципи на лявото – връщане на държавата в икономиката и социална държава

ринципи на лявото са 2 – връщане на държавата в икономиката на България и социалната държава. „Това е сериозната ни отлика от дясното, за да бъдем автентична лява партия”, коментира тя. Лидерът на левицата даде като пример, че БСП се е противопоставила на приватизацията на ВМЗ Сопот, НИТИ Казанлък, КИНТЕКС и целия военнопромишлен комплекс и в последните седмици се бори и с концесията на летище София. Тя обясни, че по отношение на връщането на държавата в земеделието е готов законопроект, с който левицата предлага създаване на държавно земеделско предприятие. По думите й целта е свободната нераздадена държавна земя да се вкара като апортна вноска там и предприятието да се занимава с изкупуване на земеделската продукция на дребния земеделец, а не прекупвачите да го изнудват, да му купуват евтино стоката и на пазара на потребителите да я продават 10 пъти по-скъпо.

По отношение на социалната държава Нинова заяви, че БСП е партията, която защитава и образованието, и здравеопазването срещу безумните промени, които правят управляващите. „Ние сме тези, заради които миналата седмица беше прието увеличаването на средствата на децата с увреждания и те да бъдат 70% от минималната работна заплата”, обясни още тя.

Само БСП и членовете й ще взимат важните решения в партията

Нинова подчерта, че от сега нататък важните решения в БСП ще се взимат чрез вътрешнопартийно допитване. Тя заяви, че именно с оглед на резултатите от първото такова се провеждат и срещи с посочените от партийните членове желани партньори за президентските избори. Тя обясни, че в момента вървят конференциите съгласно устава и процедурите, номинират се имена, които ще бъда внесени в НС.

Нинова бе категорична, че трябва да се прекратят всякакви противоречия. „Вътрешното самоизяждане не помага никому. Имаме друга битка. Тя е навън, срещу тези, които докараха Европа и България до сегашното им състояние – десните. Има нужда от промяна и ние сме на ход като единствена алтернатива”, заключи Корнелия Нинова.
Източник: bsp.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!