Facebook

Корнелия Нинова: Имате нашата подкрепа, г-н Президент

Корнелия Нинова: Имате нашата подкрепа, г-н Президент ГЕРБ искат да разчистят пътя на Борисов към президентската институция чрез Комисията за самолетите

Това, което правите, както и да го завоалирате, е война срещу президентската институция.

Тя започна от една пресконференция на председателя на парламентарната група на ГЕРБ, на която той обвини президента в лобизъм и намекна за корупция.

След това последва създаването на комисия, която да използвате като бухалка срещу президента Радев. Ще получите нашия отпор по две причини: едната е партийна, а другата – държавническа.

Партийната – ние издигнахме, подкрепихме и работихме за избора на президента Радев.

Благодаря на онези българи, които не са членове на БСП, но повярваха, че БСП им предлага достоен президент, който може да промени България.

Ние стоим зад президента Радев, като партия и прилагаме за тази подкрепа един единствен критерий – той изпълнява ли ангажиментите, които пое пред българските граждани по време на предизборната кампания.

За една година той не е отстъпил и на милиметър от тези ангажименти. Има нашата подкрепа.

Втората причина – държавническата. Използвате тази комисия и цялата институция парламент за война с друга институция – президентската, за да разчистите пътя на Бойко Борисов към президентския пост.

Няма да ви позволим с тази комисия да използвате една институция срещу друга за партийни цели. Това е една от причините президентът да нарече вас беквокали.

Разбира се, Бойко Борисов не остана по-назад и нарече нас.

Затова се обръщам и към двамата: уважаеми г-н Президент и г-н Премиер, въпреки битките, които водите, ние живеем в парламентарна република и тук не се намират беквокалисти.

Това са хората в държавата, които определят пътя на България – парламентът в парламентарна република. Но между нас има разлика, г-н Президент.

Тези хора от дясно искат да използват този парламент за битка срещу Вас, а ние няма да го позволим – да се руши държавността заради личните интереси на Бойко Борисов по пътя му срещу президентската институция.

Това е разликата между нас и това е алтернативата, която могат и българските граждани да видят и да избират.  / bsp.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!