Корнелия Нинова: Има висока степен на съгласие и подкрепа на програмата

Корнелия Нинова: Има висока степен на съгласие и подкрепа на програмата

Имаме предимството, че сме партия, която може да разговаря с всички

Това заяви вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова, след консултациите на левицата с независимите депутати

Разговаряхме с депутатите, отделили се от „Има такъв народ“ по програмата по две части. Първо по програмата, която общо бяхме съставили и която е база за разговори, и второ – по предложенията на „Има такъв народ“. До утре те ще дадат своето становище по новите предложения, тъй като утре трябва да затворим първия кръг от разговори – по програмата.

Те подкрепят основната програма, другата седмица ще продължим разговорите по персоналния състав. Ние проявяваме уважително отношение към всички депутати, независимо от техните вътрешнопартийни различия, разделения, събирания. Разбираме, че целта ни е много по-голяма от личните противоречия и егото. Така че, както видяхте, сме отворени и диалогични, с програма на първи етап.

Бих обобщила дотук преговорите, че има висока степен на съгласие и подкрепа на програмата, която утре ще представим в окончателен вариант.

Всичко е преодолимо, стига да има добра воля да постигнем съгласие и да има правителство. Водим преговорите институционално – с парламентарно представени партии и с независими депутати. Ние в момента имаме предимството, че сме партия, която може да разговаря с всички. Но имаме и изключително тежката задача – да съберем хората, които изпаднаха в тежки противоречия. Времето става изключително важно в тези преговори. Не можем да държим мандата безкрайно.

Радвам се, че можем да говорим с всички, независимо от техните различия и усилията ни накрая ще бъдат да ги съберем на една маса. Въпрос на воля е, спокойствие, търпение, аргументи и цел. Целта е да гарантираме стабилност на България и сигурност на българските семейства.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!