Facebook

Корнелия Нинова: ИТН, „Възраждане“, ГЕРБ и ДПС направиха безпринципен сбор, защото правителството засегна интереса на задкулисието

Корнелия Нинова: ИТН, „Възраждане“, ГЕРБ и ДПС направиха безпринципен сбор, защото правителството засегна интереса на задкулисието Независимо какво се случи, трябва да приемем аткуализацията на бюджета
„Благодаря на хилядите хора, които ни подкрепиха днес. Битката с мафията не е приключила. Ние от БСП я водим вече 6 години. Един вот на недоверие няма да ни спре. Получихме вот на недоверие от задкулисието и вот на доверие от хората на площада. На тях казах: не се предавайте. Битката тепърва предстои.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след гласувания вот на недоверие на правителството.

Тя бе категорична: „Задкулисие, олигархични интереси, мафия се обединиха, за да свалят този кабинет, който сериозно започна да засяга техните интереси. „Има такъв народ“, „Възраждане“, ГЕРБ и ДПС направиха безпринципен сбор, обединени само от това – да защитят интереса си от това, че промяната започна.“

Нинова призова всички депутати да се стегнат и в следващата една седмица да приемат актуализацията на бюджета. „Ако до края на седмица не бъде приет на второ четене Закона за ДОО, няма да си получат пенсионерите увеличението на пенсиите от 1 юли. Това ни е първа грижа. Майките с деца няма да получат данъчните облекчения. Работниците няма да получат обезщетенията чрез ваучерите за храна. Независимо какво се случи днес, призовавам за държавно национално отговорно поведение към българския народ“, предупреди тя.

„Предсрочните избори са най-тежкият и неприемлив вариант“, заяви Корнелия Нинова и предупреди, че новата четворна коалиция създава политическа криза. „Това означава, че няма да приемем бюджета, няма да има парламент, ако има служебен кабинет, няма да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Ужасно тежко ще е за България. Умишлено ще ни вкарат в криза“, продължи тя.

Според лидера на БСП предстоят тежка есен и зима. „Трябва пълна мобилизация на държавно отговорни мъже и жени, за да помогнем на народа си през есента и зимата“, призова Нинова.

„Ако продължаваме промяната ни поканят на преговори, ще се включим в тези разговори. На първо четене смятам, че коалиционното споразумение трябва да се актуализира, защото от миналата година досега настъпиха много промени в икономическия и социалния живот, избухна войната в Украйна, санкциите са тежки“, коментира тя.

„Длъжни сме да опитаме да направим кабинет в рамките на този парламент“, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!