Корнелия Нинова: Кога ще има осъден политик в затвора?

Корнелия Нинова: Кога ще има осъден политик в затвора?
Оставката стана индулгенция

„Оставките са политически фалш. Те са опит да се потуши скандалът с апартаментите на властта. Цветанов напуска парламента с тежки съмнения за политически рекет, лобистки закони, може би данъчни престъпления, а в същото време остава лице на кампанията и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ“, това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването „Плюс-минус“ на НТВ.

По повод съмнения на БСП за предстоящи манипулации в изборния процес, Нинова заяви, че те са обуславят от факта, че решенията в комисиите ще се вземат с мнозинството на ГЕРБ и че не е възможно да се обжалват пред ВАС, а освен това има мъртви души в списъците. „ГЕРБ заложиха  корупцията в закона, нарушението на изборните правила също“, коментира тя.

„Нашето мнение е, че законът трябва да е над всичко. Да е принципен и да не е в услуга на една или друга партия. Затова поискахме да се смени съставът на ЦИК“, заяви Нинова. По думите й става дума за върховенството на закона, а не за желание за оправдаване на загуби или победи – законите трябва да са еднакви за всички.

Във връзка с последствията от скандала с апартаментите на властта, Корнелия Нинова попита: „Ще има ли наказателно преследване за данъчни престъпления и пране на пари?“ Тя бе категорична, че основният въпрос е, че има злоупотреба с власт и гласуване на лобистки закони сред управляващите. „Как точно КОНПИ ще разследва г-н Цветанов, след като самият председател е под съмнение, че има подобни имотни сделки“, попита още Нинова. Тя заяви, че от БСП нямат доверие в проверките и че не може управляващо мнозинство да си назначава комисията, която ще го проверява.

„Ние твърдим, че това е модел ГЕРБ, защото вижте какво стана с Нанков – остраниха го, върна се като зам.-министър на регионалното развитие, отстраниха Московски – отиде в Черноморска банка. Оставката стана индулгенция – тя има смисъл, ако променя нещо“, категорична бе Нинова. „Десет години гледаме един и същ процес: корупционен скандал, оставка, а моделът остава. Няма един наказан – кога ще има осъден политик в затвора?“, попита тя.

Залогът на европейските избори е и национален. Наша победа означава оставка на Борисов и предсрочни избори“, каза Нинова.

Тя акцентира, че БСП от 3 години повтаря, че това е моделът на прехода – олигарси и политици- сраснати, леви и десни – в безпринципни съюзи. „Разликата е, че те искат запазване на този модел, а ние искаме да го променим.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!