Корнелия Нинова към управляващите: Този парламент не решава проблемите на хората

Корнелия Нинова към управляващите: Този парламент не решава проблемите на хората
Декларацията на ГЕРБ  беше най-силното доказателство- защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в тази декларация, какво решение на проблеми на българи имаше в нея. Имаше омраза, лични нападки и квалификации.

Уважаеми колеги,

За пореден път ви казвам, когато се изправихме не срещу вас, а срещу системата, от която сте част – олигархично-политическата-мафиотска система, си давахме сметка какво ни чака. Дадохме си сметка и за вашите лични нападения  и реакцията на тази мафия,  и на онези 10 млрд. лв., които ще се почувстват затегнати. Дали сме си сметка и сме поели този риск. Няма да ни уплашите, нито ще ни спрете с подобни декларации.

Уважаеми колеги,

Защо се обиждате, когато цитираме един от вас, при това лицето ви – Антон Тодоров, който говори всеки ден от ваше име и книгата му „Шайка“, където говори за Бойко, Цецо, Росен и другите. Защо се обиждате, потърсете при вас проблема.  Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво го е написал.

На второ място задавате въпроси : „Кои сте вие, да правите еди си какво, да казвате еди си какво?“. Ние сме 1 млн. българи. Тук не съм Корнелия Нинова, ние сме 79 души тук, а представляваме 1 млн. българи. Това сме ние. Спрете с разделението, с омразата, с противопоставяне на българи срещу българи, защото 1 млн. се представлява от БСП за България, 1,1 млн. от ГЕРБ. Всеки тук представлява наши сънародници.

Трето- снимките с животните на „парламентарна манекенка“.  Доказано е вече, че убихте животните на хората без причина и това е престъпление. Ще ви търсим отговорност докъдето и доколкото можем с всички законови средства. Направихме го в българските съдилища и прокуратура, сега го правим и в европейските. Вие извършихте престъпление спрямо българите собственици на тези животни и вашите нападки за снимки с тях няма да измият това престъпление и тази вина от вашите лица. От първия до последния ден ние ще стоим до тези хора и ще защитаваме правата им с всички възможни законни средства. Ще си носите отговорността за това действие, не само тук, но в и Европа.

Уважаеми Г-н Рашидов,

Културата, образованието, са в основата на всяка национална идентичност. Ако това не опазим за българския народ, значи нищо не сме свършили. Отнасяйте се с уважение към всички, които имат принос в това. Вие не сте единственият творец в България. Те са хиляди и няма значение дали е било по времето на Орешарски или на Борисов. Това са българи, които са дали образованието си, труда си, живота си и професионализма си за най-святото на България – културата и националната идентичност. Не делете и тези хора, защото ако нещо ще ни спаси, то е трудът на тези хора и запазването на тази култура и духовни ценности на България, на които също посягате от време на време. Кой ви каза, че джендър идеологията и Истанбулската конвенция е част от българската култура и духовност, например, та се опитахте да я подмените?

Нека обаче не влизаме в партийни нападки. Казахме ви го и вчера- грижата ни е за България, говоря като представител на БСП. Но и като българка. Затова отиваме при хората, защото това, което представлявате тук, това което показахте и днес е най-голямото доказателство- защо не трябва да се седи тук. Днес след хилядите обещания, след Своге, тук трябваше да се гледа Законът за движение по пътищата. Ето това е политика. 17 души убихте, а днес трябваше да решим проблем-  да се гледа Законът за пътищата, а закона го няма днес. Защо? Вместо да решаваме проблем на хората, вместо да се борим с корупцията в пътното строителство, вместо това да е мястото, където се прави политика, днес чухме  апогей на един творец за личния му принос в развитието на България.  Ценим го, уважаваме го, но не е единственият и не тук е мястото това да се прави. Тук е мястото да се прави политика за хората и днес трябваше да решим проблема със Закона за движение по пътищата, за да няма още случаи като Своге.

Е, кажете, този парламент и това мнозинство  не е ли изчерпало своя капацитет да управлява България, да решава проблемите на хората и да стои тук в името на  някакъв национален суверенитет и единство. Очевидно го е изчерпал. За това, уважаеми българи, идваме при вас, за да търсим решението на вашите проблеми, а не за личното его на един или друг депутат.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!