Facebook

Корнелия Нинова: Напускаме до оставката на Главчев

Корнелия Нинова: Напускаме до оставката на Главчев ГЕРБ създават политическо напрежение преди председателството и минират националното съгласие по тези теми

Внесохме искането за оставката на Димитър Главчев. ПГ на „БСП за България“ взехме следните решения: първо – да поискаме среща с всички европейски посланици.

Вчерашният ден беше изключително важен за България и за председателството на Съвета на ЕС.

Не се разбра, но след сериозни усилия от наша страна, вчера трябваше Кристиан Вигенин да внесе проект за общо решение на НС, с подписите на всички ни, за приоритетите по председателството.

Поели сме ангажимент пред българския парламент, народа, европейските посланици на нарочна среща, да помагаме на правителството и да търсим национално съгласие по тези теми.

Минути преди решението да бъде внесено, председателят на НС изгони лидера на най-голямата опозиционна партия. По този начин ГЕРБ създават политическо напрежение преди председателството и минират националното съгласие по тези теми.

На тази среща ще представим приоритетите на „БСП за България“ и виждането ни за бъдещето на ЕС.

Ще ги информираме, че грубо се нарушават принципите на правовата държава, погазва се парламентаризмът, налага се цензура върху различни мнения, не се зачитат и европейски демократични ценности за плурализъм и свобода на мненията.

Второ решение – напускаме до оставката на Главчев.

Ще участваме само в три заседания в зала – гласуването на оставката, обсъждането и приемането на бюджета на държавата и вот на недоверие.

Ще си платим глобите за тези отсъствия от работа. Ще участваме в заседанията на комисиите.

През останалото време всички народни представители от „БСП за България“ отиваме в районите си, където започваме срещи и разговори с българските граждани по важни за техния живот въпроси.

Не само членове и симпатизанти на БСП, а всеки, който иска, е добре дошъл.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!